25 de desembre

Un relat de: Baldomero Dugo Navarro
Joan es va despertar tard; encara que la colossal ressaca que patia el retingué al llit durant una bona estona. Per fi, quan pogué entreobrir els ulls, passà revista als familiars objectes que l'envoltaven. Tot semblava ser al seu lloc, com abans d'agafar la borratxera, però tenia l'aterridora sensació que quelcom havia canviat.
Encara atordit, va entrar a la cuina. Amb la llengua convertida en un aspre fregall i les temples amenaçant d'explotar, un bon glop de cervesa era sens dubte la millor medicina.

Ja restablerts els seus electròlits, va inspeccionar cada racó de l'habitatge. Amb la mirada embogida, examinà aquí i allà; obrí tots els armaris; aixecà totes les catifes… Malgrat tot, no havia trobat enlloc cap element nadalenc: ni rastre del Naixement, ni de l'engalanat avet artificial; ni tan sols localitzà la branqueta de vesc sota la qual, cada Nadal, Marta i ell complien amb el ritual del petó.

Una clau va girar al pany de la porta. Joan corregué precipitat, besant la seva dona amb passió, com si no hi hagués un demà.

—Carinyo, estic confús: saps on és el Sagrat Cor de Jesús?

—El Sagrat Cor de qui!? —deixà anar ella, perplexa.

Comentaris

  • Què bo![Ofensiu]
    Rosa Gubau | 17-02-2023

    Què divertit aquest relat. Primer s'alleuja la ressaca amb cervesa, i el final m'ha fet riure una bona estona. Molt bé. A seguir escrivint Baldomero.

    Salutacions.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Baldomero Dugo Navarro

Baldomero Dugo Navarro

6 Relats

16 Comentaris

943 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Em dic Baldomero, però gairebé tothom em coneix com Beri. Vaig néixer a la ciutat de Barcelona l´any 1970. Estic encantat de visitar casa vostra, envoltat de tants textos meravellosos. Porto molts anys escrivint, sobretot contes de ciència-ficció i fantasia, encara que en els últims temps m´estic obrint a qualsevol altre tema o gènere que desperti la meva imaginació i/o el meu interès.

La gran majoria dels meus relats els he escrit en castellà, encara que estic iniciant una nova etapa com a escriptor de relats en català, valorant molt els comentaris i suggeriments que pugui rebre per part vostra, per tal d´anar millorant. Moltes gràcies a l´avançada!