Una Bona pel.licula

Un relat de: Danielap
Avui, m’agradaria parlar-vos d’una de les millors pèliques que he pogut veure en aquests darrers dies:
10 Items or Less, estrenada al 2006 als Estats Units. Arribar un any més tard, a les cartelleres espanyoles sota el nom de: Dame 10 razones.
Els protagonistes:
Morgan Freeman (avui en dia, és per a mi un dels millors actors de cinema)
Invictus, considerada la seva millor pel•lícula: on és detalla la vida del Primer president negre sud-africà Neleson Mandela. un any desprès de ser-hi escollit el seu país guanyarà la copa del mon de rugbi que es celebra amb territori sud-africà. Suposant per fi el principi de la integració de tota una societat que fins ara havia viscut sota la formula del Aparheid.
Altra pel•lícula seva: és titula Como Dios, el seu èxit comercial i la va donar empenta per rodar una segona part de l’historia.
Tòts els seus films, hi son plens de escenes molt divertides i per altre banda també hi son repletes de lliçons molt simples però a l’hora molt valuoses per poder-hi portar a terme i així poder tindre èxit en les nostres vides.
Maria Paz del Campo Trigo, el seu nom artístic és Paz Vega (com tothom sap una de les actrius espanyoles del moment nascuda a Sevilla). Amb Lucia i el sexo, va tindre el seu veritable reconeixement professional.
L’actriu compta entre els seus guardons professionals amb premi Goya, és a dir la distinció mes important atorgada per l’acadèmia del Cinema Espanyol qualificats popularment com “els Oscars del Cinema Espanyol”.
Característiques de la pel•lícula.



La seva producció no pertany a cap gran major, sinó a una productora independent de cinema i amb uns pressupostos molt mes ajustats.
Síntesis argumental:
Morgan Freeman, s’hi troba a l’atur quant acaba acceptant un petit paper d’encarregat d’un supermercat a un barri marginal de los Angeles, que li proposa una productora independent, li crida per rodar una pel•lícula.
El seu primer objectiu, serà fer-ne una investigació amb el mateix lloc que tindria que rodar la pel•lícula per comprendre quines son les característiques principals del seu personatge.
Quant el nostre protagonista arriba aquell supermercat, s’anà dona que les condicions de il•luminació no son les mes adients, i el perquè aquell supermercat només podia estar present amb un barri com el que és trobava.
El sèu aspecte és molt desolador, gairebé no te ni visitants ni compradors , la conseqüència de tòt això es que gairebé tots els empleats que hi treballen a dins el troben con mig adormits o bé amb situació de no fer rés.
Tan sols, la nostra protagonista femenina Paz Vega. Coneguda com a Scralet sembla que és l’única persona que veritablement la trobem al peu del canó, encara que la seva responsabilitat sigui trobar-se al front de la Caixa de 10 articles o menys la veritat és que serà ella tota sola que si troba vigilant tot l’establiment.
D’altra banda el seu treball és troba molt mal remunerat i a sobre hi cobra es seus e monuments en retard, la nostra protagonista fa poc que s’ha divorciat del seu marit i la seva situació econòmica ha quedat fortament malmesa, per tant s’hi troba amb una mena de cul de sac és a dir vol marxar però no hi acaba trobant la formula.
El dos protagonistes tindran una molt forta relació de complicitat, que acabarà fent-hi possible que la nostra protagonista acabi donant el salt necessari per accedir amb garanties d’èxit amb una altra feina molt millor.
Si desprès de llegir, el meu article ens hi ha vingut ganes de poder visionar la pel•lícula aquí teniu un link per poder accedir gratuïtament: http://averpeliculas.com/dame10razones








Comentaris

  • Danielap | 19-10-2014 | Valoració: 7

    Bona Nit Igor

    Sóc plenament conscient que la meva expressió en llengua catalana, encara queda molt lluny d'allò que voldria, però de mica en mica vaig arribant allà on m'havia proposat, per cert sobre els correctors ja saps que no són exactes ni molt menys i per tant això de les males passades en ell fons no seria tan estrany i això que ho faig sempre amb el sofcatalà

    M'agradaria demanarte si us plau, que en un correu electrònic en puguis escriure quines frases són aquelles frases que has tingut més dificultat per entendre i quina seria la seva correcta expressió.

    El mèu objectiu, és aprendre i escriuré

    Salut
    aquest és el meu e-mail danielasias@gmail.com

  • Una bona crítica[Ofensiu]
    iong txon | 18-10-2014

    Doncs sí que m'has fet venir ganes de veure-la, cosa que deu ser un bon senyal. Trobo que l'has encertat fent aquesta introducció on presentes els actors principals. Això m'ha ajudat a identificar-los per situar-me, i recordar alguna informació sobre aquesta peli que em va arribar en el seu dia, inclòs un fragment o trailer en alguna publicitat o programa cultural sobre cinema. Això sí, he de dir que hi he trobat errades que dificulten la comprensió d'alguna frase. Potser és que el corrector ortografic t'ha jugat alguna mala passada, cosa molt possible T'animo a continuar millorant la teva expressió en català, perquè el resum-comentari de la peli en sí es veu prou currat.
    Abraçada

    q