Els Mercats Mediavals

Un relat de: Danielap
Els mercats medievals:
Existeixen com una de les fires tradicionals més velles i boniques que tenen molts pobles i viles al Estat Espanyol, estic força convençut que gairebé en tota seguretat molts de nosaltres hi en assistit algun que altre cop al llarg de la nostra vida.
Els mercats medievals, representen una molt bona excusa per un bon grapat de petis empresaris i comerciants, donin a conèixer als visitants que s’hi apropen quins son aquells productes que elaboren o realitzen sovint amb tècniques artesanals o poc mecanitzades.
Els articles que més habitual trobem son els productes d’alimentació (formatges, embotits, llaminadures, etc.) articles de bijuteria, decoració etc.
En aquesta mena de fires, no hi pot mancar un bon espai reservat per l’esbarjo i la diversió per a tots els públics però especialment i bàsicament per els més menuts de la casa.
Sense anar-hi mes lluny, al mercat medieval que és va celebrar fa ja dos caps setmana a Tomares (Sevilla), podíem trobar:
1. Tots les persones que hi volien per un preu molt mòdic, podien fer-se una fotografia amb un àguila reial, fins i tot amb el mateix àguila de Harry Potter.
2. Una altra atracció era la possibilitat que els mes petits de la casa poguessin gaudir d’una petita volta en ruc per un dels milers de parcs que existeixen amb el poble.
3. Pujar amb una de les mes típiques atraccions que trobarien amb qualsevol altre fira però amb una petita diferencia, el seu funcionament es fa per mitja d’una manovella.
4. També apareixen pallassos de circ, que es disfressen amb vestimenta de l’època per fer-hi unes petites representacions.
Ah i finalment per poder descansar una mica i poder reposar forces de tant anar amunt i a baix rés millor que asseure’s a una bona taula, i menjar un bon rústic de vedella.

Comentaris

  • Et recomano un Mercat Medieval...[Ofensiu]
    Romy Ros | 17-11-2014

    Bon dia Danielap!
    M'agraden molt els Mercats Medievals per la seva ambientació bàsicament, En tots ells podem trobar gairebé els mateixos productes i molt sovint, a Catalunya, trobem els mateixos firaires. M'agrada el teu relat perquè m'ha permès coneixer el mercat medieval de Sevilla. Si t'agraden aqeustes fires... et recomano la de Montblanc i molt especialment el mercat medieval de Vic que s'exposa durant els dies de la Puríssima. O sigui, del 5 al 8 de desembre. L'ambientació és molt adient i el fred fa que ens traslladem als dies del medievo amb una realitat pràcticament palpable i molt verosímil. Ànim, i prova'l que al igual que el teu relat...també fascinarà !!