EL Nadal:

Un relat de: Danielap
El Nadal: Dues formes d’entendre’l


Els mesos de l’any, arriben el seu esgotament. Ens Manca poc menys d’un mes per commemorar un altre cop, unes festes que inauguraren uns pastorets que es trobaven, avui ja fa uns 2014, a la ciutat de Betlem.

Sí que hi parlem amb termes purament climàtics i externs, aquella per aquells pastorets era nit era molt freda. Però si parlem amb termes poètics i també espirituals aquella nit per aquells pastorets fou sense dubte la nit més calenta de totes, aquella nit ens hi havia nascut un messies, el fill de Déu que en el seu testimoniatge ens va portar la salvació de tota la humanitat.


Nosaltres, avui dia tenint dues grans opcions per poder passar un nadal ben “calent”, la primera és sen dubte la més superficial de totes, i aquesta consistiria a asseure’s a taula i menjar sense parar i una vegada la panxa ja sigui ben satisfeta i començar a satisfer les nostres curiositats materials obrint els nostres regals que ens deixen els Reigs Macs o el Pare Noel, i una vegada ja hàgim satisfet les nostres curiositats materials asseure’s tranquil·lament al sofà de casa i tòt agafant el comandament de la TV, veuré com algú s’encarrega de fer-nos el resum de l’any.

1. Que sí la Pantoja, es troba a la Presó
2. Que Sí Jordi Pujol, té diners a suïssa
3. Que sí els ERS de La Junta de Andalucia
4. ETC.

La segona, i la que realment podrien considerar com a veritable seria fer-ne un veritable examen de consciència, del que ha sigut per a nosaltres aquell que acaba, i d’allò que pot esdevenir per cadascun de nosaltres el nou any que s’hi troba a punt de donar-nos la benvinguda, ara que si hi ha propà, el nadal ens cal pensar una mica quin nadal volem perquè segons el nadal que visquem cadascun de nosaltres, així també viurem la resta de l’any.

Comentaris

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 08-12-2014 | Valoració: 10

    Ho penjarem al NADAL DE CONTE
    És una reflexió interessant
    tribuna@guimera.info