Solitud

Un relat de: David Gómez Simó

Camino pel carrers mullats amb el cap baix. És tard i vaig sol. Amb prou feines hi ha cotxes aparcats aquesta nit de novembre. Al fons, un campanar toca l'hora mentre torno a casa, amb un nus a l'estómac que es fa més i més pesat.

Quan travesso la carretera veig una parella recolzada en un cotxe. S'abracen. Són feliços. I recordo la tarda amb els companys, que queden enrera. Lleuger passa un cotxe prop meu; a dins, canten i riuen els caps que he pogut veure per la finestra. Al desaparèixer a la cantonada, marxa amb ells el soroll.

Torna a espurnejar i els peus esquitxen en el terra humit. El llum al balcó de casa em fa pensar que quedà encès ahir. Avui no hi ha ningú. Quan arribi a dalt estaré xop, sense cap mà amiga que m'assequi.

El cor s'allunya la tristor cobreix el cel. Els gossos arrosseguen els peus, i els gats, amagats sota les escombraries, volen dormir. Però la nit avança.

Camino pels carrers mullats amb el cap baix… i una llàgrima als ulls.

Comentaris

  • Solitud vs joia[Ofensiu]
    foster | 19-11-2005

    sí perquè espero i desitjo que l'estat d'ànim que descrius sigui passatger, uns moments de reflexió i balanç per tal de seguir endavant amb renovades energies.
    La forma del relat, una mena de versos enllaçats en forma de prosa despullada, quasi sospirs i tocs d'allò que més crida l'atenció des d'una solitud nocturna de novembre...
    Tot el relat traspua melangia, i les imatges alegres (la parella estimant-se, el cotxe dels de la farra...) són un bon contrast per perfilar la visió subjectiva del prota, del jo poètic.

    "L'endemà, però, feia sol i ell caminava ja amb el cap alt i la mirada fixa en un horitzó d'esperança... "(si més noaixò espero i desitjo).

    Felicitats, David!!!

    foster

  • Talment...[Ofensiu]
    rnbonet | 24-02-2005 | Valoració: 10

    ... un conte nadalenc de Dickens... Les referències a la soledat, molt ben triades -pluja, novembre,tocs de rellotge, gossos, escombrarries, ...- I, trencant aquesta solitud, i per magnificarla, la parella que s'abraça, els companys, la joia al cotxe...
    Molt bo, amic!

  • març | 09-02-2005 | Valoració: 9

    molt descriptiu, molt clar. Segurament jo hagués anat a casa, i ja està, sense fixar-me en tots aquests detalls que aquí exposes. El sentiment de tristesa i solitud queda molt clar en comparar-lo amb les percepcions que el protagonista té del seu entorn.

    M'ha agradat! Seguiré llegint-te!

  • Quina tristor![Ofensiu]
    OhCapità | 24-01-2005 | Valoració: 9

    Està molt ben escrit. Com a mi m'agrada, frases curtes i senzilles, no cal res més. Un bon fi argumental, i un bon final. Per què vull més? L'únic però, és curt, molt curt i hagués volgut molt més.

    Pd: No t'amoinis pel 6 equivocat, anava a marcar el teu comentari com a ofensiu! (és broma, jeje) ;-). No ha d'agradar a tothom de la mateixa manera. I moltes gràcies per alliçonar-me amb noves estructures. Provaré de fer alguna Vaentina, a veure si me'n surto!

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de David Gómez  Simó

David Gómez Simó

98 Relats

494 Comentaris

143470 Lectures

Valoració de l'autor: 9.68

Biografia:
I si us plau, Bloom, estigues atent a aquest detall:
no omplis la casa de mobles i d'altres objectes,
si us plau, guarda espai per a la bellesa,
perquè la bellesa hi càpiga: una escletxa a la dreta
de qui entra, per exemple.
Que les coses belles siguin el teu lloc de vigia;
doncs el món, com qualsevol altra cosa,
només es torna bell quan per la bellesa és mirat.

Un viatge a l'Índia
Gonçalo M. Tavares