Setè segell de l'Apocalipsi

Un relat de: Pere Campàs i Bonay

La questió de Saddam Hussein, quan sortirà aquesta nota, no sé si ja s´haurà esbandit en un sentit o altre. Sia com sia, el nostre món continuarà amenaçat des d´un o altre pais fabricant d´epidèmies.
La guerra bacteriològica és més econòmica: algú en diu la bomba dels pobres.
També el terrorisme biològic és més fácil: un home pot passar la duana amb una maleta innocent i, un cop a la ciutat, obrir-la alliberant corpuscles o espores d´àntrax, carboncle o la verola.
Quan escric això, els diaris diuen que el ministeri espanyol de Sanitat, ja es va proveint de vacunes. Per tres o quatre casos de verola que sorgissin a Madrid o Barcelona, s´hauria de vacunar tothom.
De fet, ens toca viure en una societat, plena d´amenaces.
Avui, en les guerres, no s´ha d´apuntar al cos de l´enemic, sinó al seu medi ambient.
Hem de comptar amb la possibilitat d´un atac amb gasos letals o nerviiosos com el gas VX, del qual avui es parla. Qualsevol potència pot fer-ho.
I, parlant de la guerra amb microorganismes, alguns ja parlen d´un apocalipsi bacteriològic.
Falta que s´obri el setè segell del llibre de l´Apocalipsi de Sant Joan.
Deixeu-me acabar aquesta nota amb una mica de relax. Alguns centres comercials, servint-se del que en diuen "air design", dissenyen i creen una atmosfera local que estimuli els visitants a fer compres.

Mn Campàs i Bonay

Comentaris

  • El Tema...[Ofensiu]
    AVERROIS | 09-07-2006 | Valoració: 10

    ...que toques en el teu relat és la mare del ous de l'história del home. Sempre una amenaça a sobre el cap, i una pregunta tan vella com el mateix temps, quan es destruirà el genre humà?
    Jo crec que no seran les bombes, ni els bacteris ni res semblant, crec que la destrucció del esser humà vindrà per una cosa tan insignificant, tan immaterial com és "La ignorancia"
    Molt bé Pere, et seguiré llegint. Una abraçada.