Pigrícia

Un relat de: kefas
Jo soc d'aquells que se'n foten del mort i de qui el vetlla. Amb una excepció: si el mort soc jo. I és que quan et mors, una de les primeres coses que aflaca és el sentit de l'humor. Jo, fins que no m'hi vaig trobar, no ho sabia. I tot va ser per la punyetera mandra.

De petit vaig aprendre els pecats capitals. El capdavanter era la supèrbia i el darrer, la peresa. Llavors encara no sabia que era molt gandul. Per aquest motiu no em va costar gens passar de la supèrbia. És aquest un pecat que cansa, sempre has d'anar amb el cap enlaire i menysprear als altres i a mi em costa molt això de menysprear el proïsme, sobretot si és dona i es diu Mercè.

Tampoc podia complir amb l'avarícia, per ser avar abans s'han de guanyar diners i això també és una feinada. De la luxúria val més no parlar-ne. Els que sou mascles ja ho sabeu i a les fembres només els haig de dir que intentin desitjar tots els mascles que coneguin i sabran el pa que hi dona. Amb altres variants de gènere no m'hi fico perquè en sortiria escaldat. M'haureu de disculpar si passo per alt la ira, la gola i l'enveja. Em cansa el sol fet de pensar que n'hauria de parlar. I ja soc a la peresa, la mare de totes les mandres, nyonyes i negligències.

La sobredosi d'accídia em fa veure clar que soc un pecador en grau superlatiu i que, si de pecat només en comptabilitzo un és perquè la seva magnitud amaga els altres. I, a sobre, tinc la desgràcia de ser tan gamarús que no gaudeixo de la meva pecaminositat. I per si no n'hi hagués prou amb aquest cúmul de despropòsits, la meva droperia ajuntada amb la mandra de viure, ha fet que em morís. 

Però aquí no s'acaba la història. Ni l'acte de morir-me he fet bé i ara, de fet, no soc ni mort ni viu, incapaç de fer el pas cap a un sentit o l'altre. Si em trobeu, si us plau, remateu-me o feu-me president d'alguna cosa. Per als efectes, és el mateix.

Comentaris

  • Sí que està treballat![Ofensiu]
    aleshores | 25-07-2023

    (amb perdó per la contradicció)…i quines ganes de no ser mort del tot!, per això.

  • Elogi de la mandra[Ofensiu]
    llpages | 22-07-2023 | Valoració: 10

    Hi ha estudis que diuen que després d'una bona dosi de mandra, la creativitat està del tot afavorida per fer acte de presència. En el relat que ens ocupa, l'autor s'esforça en nomenar les ganes de no fer res de totes les maneres possibles, la qual cosa seria del tot banal si cada sinònim no anés acompanyat del to foteta al qual ens té acostumats en kefas. Agraït!

  • Senzill i divertit.[Ofensiu]
    SrGarcia | 21-07-2023

    Molt bé, Kefas. Un relat senzill, divertit, amb moments genials (com el de la Mercè, els altres gèneres, el sentit de l'humor dels difunts).

    Per ser tan manta, trobo que gastes un munt de sinònims de la paraula "peresa", trobo que amb un parell ja n'hi ha prou, la resta ja són ganes de fer una recerca potser massa feixuga.

    Està molt bé que per una vegada escriguis en to planer i municipal, sense estimular el nostre instint de Champolions de pega, massa feinada per aquest estiu tan calorós.

    Allò del gat, espero que t'ho prenguessis com una broma; dona molt de joc posar-li "Clítoris" a un gatet; ho sé perquè ho vaig veure a una pel·lícula.

  • MOLT BÉ [Ofensiu]

    Molt bé, Kefas! M'has fet riure.

    Gràcies!

    Salutacions,

    Fidel Gangonells