MICROCONTES

Un relat de: Antònia Puiggròs Muset
MAR
Des de la terra dels homes, els rius abocaven verí a les aigües. Al palau submarí, sirenes de pell blanca ploraven llàgrimes de sal per la mort del Rei Neptú.

DESIG
En Miquel veié un estel fugaç i demanà un desig. L'endemà, la tempesta va dur a la seva finestra d'hospital les sentors del bosc. Aleshores va somriure i va morir, plàcidament.

RENAIXENÇA
Era la tardor quan em vaig adormir sota el roure. Ara sóc la primavera que desperta les seves arrels.

Comentaris

  • Les paraules exactes.[Ofensiu]
    Armando Vericat | 11-07-2012

    La capsa era menudeta, sense llacet ni embolcall. Tanmateix, el regal em refrescà l'esperit.

    Un micro-relat, igual que un poema, necessita les paraules exactes. El mèrit és trobar-les... I tu ho has fet!

  • Plaer[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 08-07-2012 | Valoració: 10

    Senzillament, llegir aquests tres microcontes ha sigut un plaer molt intens. Màgia, realitat, fantasia, humanitat, tendresa, denúncia social, colors, vida, sentiment, alegria, etc. Tot un món de lletra ben escrita i ben comprimida. Un magnífic exercici! I una abraçada.

    Aleix

  • Microcontes...?[Ofensiu]
    rautortor | 05-07-2012


    La imaginació dels humans no té límits i tu ho demostres amb el que anomenes, modestament, microcontes. No cal més material per estimular el vol de les imatges.

    El mar, malalt per la incúria i deixadesa dels homes, no ha pogut fer res per salvar, ni tan sols, la figura del seu rei, que hom imaginava immortal. Les llàgrimes de sal ho diuen tot.

    La mort, entestada en instal•lar-se enmig del dolor, a vegades esdevé generosa i s’espera unes hores perquè algú com en Miquel pugui demanar un desig tan senzill com flairar del llit estant les aromes familiars d’un bosc. Per això són els estels fugaços.

    Finalment, la naturalesa és contundent però vivífica, omple d’optimisme qualsevol defalliment. Sempre hi una primavera esperant que el sol, encara que sigui de forma poruga i incipient, estimuli les arrels que despertin una nova vida.

    Per mi, no es tracta de microcontes, de fet, són la descripció primigènia de grans relats.

    Raül

l´Autor

Antònia Puiggròs Muset

49 Relats

148 Comentaris

40611 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
Vaig nèixer l'any 57 a les envistes de Montserrat. No sóc pretenciosa al dir que he estat una digna lectora, però no vaig començar a escriure de manera regular fins ara fa un any. I m'encanta!
També m'agrada passejar pels camins rurals, la natura m'asserena, i pels carrers plens de gent i de llums.
Passo molt bones estones llegint els vostres relats, desitjo que us agradin els meus i agraeixo d'allò més els vostres comentaris.
Ah! Em dic Antònia i Escandalós no és un pseudònim que s'avingui al meu caràcter sinó el nom del personatge del meu primer conte: L'Escandalós i l'avi Pau.