Influència de la tecnologia digital en el desenvolupament de les nacions modernes

Un relat de: Antònia Puiggròs Muset
Com d’altres espècies, els humans coneixien des de l’antigor la capacitat dels estels fugaços per concedir desitjos. I, no obstant, ningú els podia atribuir l’acompliment dels seus anhels. La necessitat de formalitzar el desig mentre és visible el rastre lluminós que aquests estels deixen a l’atmosfera feia del tot impossible pronunciar més enllà d’una paraula curta com, per exemple, salut o diners. Si hom deia salut, algun veí o familiar gaudia d’una salut envejable, ja que aquesta es repartia de manera aleatòria a caprici de l’estel que, per manca de precisió en la formulació del desig, no sabia on adreçar-la. Si es demanaven diners, algun polític nouvingut s’enriquia d’allò més, agraint als estels la seva encertada elecció. Però, amb l’arribada de la tecnologia digital i la possibilitat d’enregistrar imatges ràpides i reproduir-les després més lentament, la situació canvià radicalment. És difícil saber qui va ser el primer home o la primera dona que reproduint la gravació alentida d’un estel fugaç va expressar específicament el seu desig, però aquesta eficaç pràctica es va estendre ràpidament.
La consecució dels desitjos sol•licitats va ser motiu d’infinitat de conflictes arreu del planeta, tants com diversos i contradictoris són els desitjos humans. En fou l’excepció un petit país anomenat Catalunya delerós d’una independència política que garantís la preservació de la seva riquesa cultural i el seu desenvolupament econòmic.
I fou en aquest petit país on sorgí el primer cas conegut de desig individual-col•lectiu. L’any 2014 de l’Edat Contemporània, coincidint amb una esplèndida pluja d’estels que tingué lloc el dia onze de setembre, tota la comunitat gravà els estels que generosament caigueren durant tota la nit. Posteriorment acordaren dia i hora per visualitzar les gravacions expressant , cada u a la seva manera i amb la seva pròpia veu, el desig comú de viure en un país modern, pròsper, independent i fidel a les seves tradicions ancestrals.
L’efecte d’aquest desig individual-col•lectiu, reforçat per la ferma voluntat de treball i progrés pròpia dels catalans, superà amb escreix totes les expectatives i convertí Catalunya en un país independent i modern. El seu exemple fou seguit per altres comunitats i acabà canviant per sempre el mapa polític del planeta Terra.

Enciclopèdia Galàctica / Tomo MDCCXIV: La Terra

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / Benvolguda Relataire:

    La teva obra, presentada a la convocatòria “Somnis Tricentenaris”, ha estat seleccionada per formar part del volum recopilatori que recollirà totes les obres finalistes. Els beneficis d’aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2014, dedicada a les malalties del cor.

    És per això que et demanem que ens facis arribar, al més aviat possible, l'autorització perquè sigui inclosa al recull (Data màxima: 30 de setembre).

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d'aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos

    - - - - - - - - - -

    AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    data de naixement ........................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ...................................................................................................
    de la qual en sóc autor/a, en el recull "Somnis Tricentenaris".

    En el llibre vull constar amb el nom d'autor/a: .............................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    Data .......................................

  • Si els...[Ofensiu]
    AVERROIS | 27-08-2014 | Valoració: 10

    ...desitjos es poguessin convertir en realitat tan facilment com diius en el teu relat, ja forem una nació independent des de fa molt de temps. Un relat encoratjador i espero que els estels ens siguin propicis.
    Una abraçada.

l´Autor

Antònia Puiggròs Muset

49 Relats

148 Comentaris

40557 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
Vaig nèixer l'any 57 a les envistes de Montserrat. No sóc pretenciosa al dir que he estat una digna lectora, però no vaig començar a escriure de manera regular fins ara fa un any. I m'encanta!
També m'agrada passejar pels camins rurals, la natura m'asserena, i pels carrers plens de gent i de llums.
Passo molt bones estones llegint els vostres relats, desitjo que us agradin els meus i agraeixo d'allò més els vostres comentaris.
Ah! Em dic Antònia i Escandalós no és un pseudònim que s'avingui al meu caràcter sinó el nom del personatge del meu primer conte: L'Escandalós i l'avi Pau.