Memòries de Londres

Un relat de: Xitus

1.Avió, espera, coincidència amb amics dels meus pares. Enlairada. París a baix? Caramels de taronja. Menjar, dos talls de llom i cogombres. Olor extranya. Alt i baixos. Aterratge. Una illa? És de nit i anem amb bus cap a l'hotel. Anuncis mòbils. Anem al final del bus.

2.The Barkston hotel. Zona prop d'Earl's Court tot i que aquesta no és la parada de metro que agafem. Tapissat de paret grogós i marronós. NETEJADOR DE SABATES. Habitació 70, i si no és igual, els amics nostres a la 16. Bus turístic, conductor de raça negra que s'equivoca de trajecte, és el seu primer dia i s'excusa.

3.Llargues passejades. Després de Piccadilly i magatzems de joguines famosos on comprem tres peluixos i un altre pel meu cosí Marc (per nosaltres un goril·la al que anomenem Digit com el de "Goril·les en la boira", una orca i un osset que és un guarda d'aquests del barret negre, per en Marc un cocodril), passejada per Hyde Park i Green Park. Gran extensió. Primer cop que si miro els edificis alts sembla que caiguin, que es moguin. Jo vull anar al zoo, crec que és a St James park però avui he descobert que és a Regent's Park. No hi anem. Un dia sopem en un restaurant libanès, l'únic que menjo són una espècie de croquetes. Taula allargada i lloc estret, després anem a un McDonald's perquè les mares ni han tastat el menjar. Un home que assegura ser espanyol ens "rapta" a l'Arnau i a mi i ens va a comprar uns ous kinder tot després d'haver creuat el carrer agafant-nos per l'orella. Baixant de Piccadilly cap a Trafalgar Square. En un bar prop del Big Ben. Caminant per Londres i ara amb perspectiva recordant-ho molt especialment, què hi feia jo en un país extranger? Per primer cop veig el Subbuteo als aparadors. Això inicia la meva passió per aquest joc.

4.Em quedo amb l'altra família i ploro perquè m'enfado amb l'Arnau tot i que també els trobo a faltar, als pares, que es troben mentrestant amb els altres amics. Anem a sopar a una pizzeria al carrer principal prop d'on sóm. Un dia l'Arnau vé amb nosaltres a Windsor. La reina surt del castell i de seguida es fot en un cotxe negre i se'n va. Veig poca cosa però em sembla que l'he distingida. Viatge en tren a Windsor i rabieta amb el pare perquè estic gelós.

5. Brittish Museum. Mòmies. Veig un cos momificat, impressió. Oblido depressa, però. La resta són figures. A l'hora de tancar tot de "Bobies" baixen escales avall alhora, impressiona! Museu de la ciència, bonic. Pel camí ens comprem un gelat, ma mare diu alguna cosa de"milk" (serà l'únic que sap en anglès?).

6. Fan un partit de bàsquet a la tele. El miro des del llit. Tornada amb l'avió. Una mica de sensació d'inseguretat. Retrobament amb els amics dels pares. Compro una xapa a Heathrow d'un osset. Miro abans els jardins de davant de l'hotel no fos cas siguin els del zoo...

PS- Idees associades: la banda sonora de l'"Imperi del sol"; imatge de la Betty Boop.

Comentaris

  • fosca | 17-01-2006

    Memòries que són com idees, unes et porten cap a altres.
    No he estat mai a Londres, i amb aquest relat tan personal m'has fet encuriosir per aquesta ciutat.

    Besets

    Anneta