L'oportunitat de Farid

Un relat de: Rafael Pescador Lozano
L’oportunitat de Farid

En un petit poble català, conegut per les seves vinyes i camps de fruiters, hi vivia un migrant de color anomenat Farid. Farid havia deixat el seu país d'origen a la recerca d'oportunitats millors i, tot i que al principi li va costar adaptar-se a la nova cultura i llengua, va trobar refugi en aquesta comunitat.
Un dia, mentre passejava pel mercat del poble, va conèixer a en Joan, un pagès que estava buscant ajuda a la seva finca. En Joan, un home amable i obert d'esperit, va veure potencial en Farid i li va fer una proposta. Li va oferir treballar a la seva finca, cuidant les vinyes i els camps de fruiters.
Farid va acceptar amb entusiasme, i així va començar la seva nova vida com a treballador agrícola. Va aprendre ràpidament les tècniques de conreu i el ritme de la vida rural catalana. Va compartir històries i experiències amb els altres treballadors i es va convertir en part de la comunitat.
Amb el temps, Farid va demostrar la seva vàlua i es va guanyar el respecte i l'acceptació de la gent del poble. Va arribar a estimar aquesta terra com si fos la seva pròpia i va comprendre que la unió de diferents cultures podia enriquir la vida de tots.
La història de Farid és un exemple de com la diversitat pot ser una força i com la bondat i la solidaritat poden transcendir les fronteres i les diferències. Va demostrar que, amb treball dur i voluntat, es poden superar les barreres i construir una nova vida en un lloc llunyà de casa.

Comentaris

  • amable[Ofensiu]
    Atlantis | 06-11-2023

    Un relat amable, d'allò que hauria de ser i, malauradament no sempre és així. Adequar-se als costums d'altres, acceptar els costums diferents, no sempre és fàcil.

  • El camí al país dels blancs[Ofensiu]
    Prou bé | 06-11-2023

    Sempre és tan difícil. Primer la decisió de marxar, les dificultats i perills del viatge i en arribar tenir sort en l'acollida. En Farid en va tenir i va ser agraït a la vida.
    Com sempre un relat amable que porta pau a uns temps convulsos.
    Amb total cordialitat

  • Plena adaptació[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 06-11-2023

    Ser agraït amb qui t'ajuda, desprendre humilitat, ser positiu i solidari... Un munt de qualitats que si tots les fessin efectives, les relacions humanes serien molt més enriquidores.

    Molt bon relat Rafael.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Rafael Pescador Lozano

Rafael Pescador Lozano

58 Relats

88 Comentaris

20503 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com