LES EXIGENCIES SOCIALS

Un relat de: liudmila
- Què tal, com t’ha anat? – preguntava Maria la seva amiga que acaba de tornar d’una entrevista de feina.
- Millor que no preguntis, estic decebuda totalment – li responia.
- Pot ser que els requisits eren massa elevats, no? – volia suavitzar una mica la impressió dels resultats i pujar l’autoestima o almenys el seu humor habitual.
- No sé com dir-te... Però em sento no “encaixada” amb el temps actual. I no ho dic només per l’edat, encara que això també jugava el seu rol principal: veus, ara qui és més de 35 anys ja ets “vell” – Elena es tranquil•litzava bevent el té i semblava que volia explicar alguna cosa més sobre la seva “caça” de feina.
- Sembla, que vivim en el món ple de contradiccions: per un cantó amb l’edat de la mitja vida ja et descarten i per altre cantó estan allargant la vida laboral fins 65-70 anys, que és el doble. Imagina’t, després de donar-me els resultat d’un test psicotècnic, em van dir: “tens els resultats normals, com la majoria, res especial...” Llavors, què? Busquen la gent no normal?
- Ah, això, sí... un dia vaig veure un anunci d’una feina: hi demanaven el domini com a mínim 5-8 idiomes. I perser només per una secretaria, la llista era tan llarga, que, crec, mirant-la bé tot plegat, no sé si realment algú podria tenir les totes capacitats aquestes que no sigui un directiu mateix.
Elena va somriure:
- Jo també vaig veure un anunci publicat, i em va semblar molt ridícul, ja que no “lligaven” massa els números. Demanaven una persona, preferiblement de 18-20 anys d’edat amb bona presencia i educació superior, 2-3 anys d’experiència com a mínim en el mateix càrrec, 4 idiomes, informàtica; que sigui organitzativa, creativa, etc... Que hi buscaven un geni, qui hagi acabat els estudis amb 15-16 anys d’edat…
- Sí, sí, i si afegim-hi la disponibilitat total pel treball, sense càrrecs familiars, etc. no et sembla que estem convertint-nos en uns esclaus de la exagerada demanda social?

Comentaris

  • L'entrevista[Ofensiu]
    Materile | 22-11-2017 | Valoració: 10


    Uf, això de les entrevistes i la seva exigència sovint van en contra de la seva lògica.

    M'ha agradat el teu relat realista. Tens tota la raó en la teva reflexió i crec que calen relats que transpuint aquesta realitat que és un gran problema. Exigències que no arriben als mil euros.

    Molt bé. Espero llegir-te més.

    Una abraçada,

    Materile (Maria Teresa Galan)

  • Bona reflexió[Ofensiu]
    rnbonet | 20-11-2017

    I molt encertada en la franja d'edats. Vivim a una societat on els caps no saben exactament el que cal per desenvolupar una feina.

    Salut i rebolica!

  • Tens tota la raó[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-11-2017 | Valoració: 10

    Si, si, com es poden demanar quatre anys d'experiència a un noi de divuit o vint anys? Tan sols per poder-li pagar un sou baixíssim, res més. Bona reflexió, Liudmila. Una forta abraçada i m'alegro molt llegir-te de nou!

    Aleix

  • Molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 20-11-2017 | Valoració: 10

    Avui en dia es ben bé aixi , demanem massa. M´agrada molt

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de liudmila

liudmila

108 Relats

177 Comentaris

98357 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Traductora i escriptora:
Alexandr Puxkin, El conte: http://www.locantich.cat/2012/03/el-conte-del-pescador-i-el-peixet.html
"Les fots del coneixement dels Mags d'Orient": http://www.locantich.cat/2012/08/les-fonts-del-coneixement-dels-mags.html
L'autora del llibre "El Conte de l'espurneta del Sol: Un vatge d'aventura al Terra" (publicat Desembre 2014):
Bubok (en paper i ebook-pdf): http://www.bubok.es/libros/237722/El-conte-de-lespurneta-del-Sol-Un-viatge-daventura-a-la-Terra-Primera-Part
Lulu (en paper): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/paperback/product-21940067.html
Lulu (en ebook-pdf): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/ebook/product-21940086.html