La màquina de la veritat

Un relat de: qwark

-A la pregunta "vas tenir relacions íntimes amb altres homes?" tu has respost "no" i el polígraf diu... Que menteixes!
-Però això és absurd! Si no hi havia ningú més! Òbviament aquest aparell no funciona.
-Com sempre. Quan l'aparell diu el que a vosaltres us agrada sentir, llavors és meravellós. En canvi quan us diu coses inconvenients, llavors no és de fiar, oi? No veus que ja us tenim clissats?
-Però de què parla? Si és el primer programa! Ni tan sols...
-I ara ve quan intenteu fugir amb excuses de mal pagador. És inútil, volem saber la veritat i estem aquí amb aquest propòsit. A la pregunta "no és cert que vas acceptar les proposicions de Satanàs perquè et senties sexualment atreta per ell?" has respost "però què dius tu ara?" i el polígraf diu que... "Oh i tant que és cert!".
-Però què dius tu ara? Si aquesta pregunta no me l'has fet.
-Ara ja sí. A més, el polígraf opina que ets una meuca. I la nostra audiència també.
-Audiència? -l'Eva va sentir en aquells moments com milions d'ulls acusadors despullaven la seva intimitat, jutjaven moralment els seus errors i la condemnaven a la humiliació eterna. Manipulant les seves paraules i els seus silencis. Milions d'éssers amb vides prou buides com per dedicar el seu temps a preocupar-se per la palla en l'ull aliè. Intueix un univers pervers que, ara mateix, li resulta incomprensible.

L'Eva desperta bruscament del seu malson. Respira amb alleujament i observa el seu marit, a mig camí entre la son i la vigília. L'acaba de despertar, el mira als ulls i li diu tota seriosa:

-Saps, amor meu, crec que en el fons hem tingut molta sort d'haver nascut en aquesta època. Tinc la sensació que els càstigs més cruels estan encara per inventar.

Comentaris

  • perunforat | 05-01-2010

    Escrit amb la mateixa essència d'un mal son. Desconcertes al lector talment com si l'Eva fos un tros de nosaltres mateixos. Barreges originalitat, perspicàcia, ironia, intel·ligència, humor… un sense fi d'imaginació que pessiga la ficció i la realitat amb un dit, com si fossin dos fils amb corrent. Ho dic per aquest relat i una ullada a d'altres que tens publicats.
    Arreveure!

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • La màquina de la veritat...[Ofensiu]
    Fredegard Dogwood of Shadydowns | 15-03-2008 | Valoració: 10

    ...s'alimenta de mentides, per processar-les i fer-les encara pitjors... però més rentables. Un relat genial que ens recorda que no hem de creure tot el que surt per la tele. M'ha encantat.

    Una abraçada.

  • sembla mentida...[Ofensiu]
    neret | 27-05-2007

    ... però se m'havia passat aquest relat. Senyal que fa dies que tinc abandonada la pàgina.

    M'ha recordat als primers relats que penjaves: enginyós, amb mala llet i lleugeret... entra molt bé i et deixa amb un somriure a la boca...

    felicitats

    Jordi

  • Tot acaba essent un espectacle, ja veus...[Ofensiu]
    angie | 15-05-2007

    Un relat crític que et fa dibuixar un somriure (per no plorar oi?) als llavis.
    Vols dir que tant avorriment televisiu, tanta vida d'altres a l'aparador i tanta veritat emmascarada no serà un "programa" per fer pujar l'índex de natalitat??? (això és una ironia que no ho és tant, jeje)

    Trobava a faltar relats teus, company!

    angie

  • L'Eva hauria de menjar menys pomes.[Ofensiu]
    Anjo Laví | 15-05-2007

    L'Eva després de despertar al seu marit (que ja es veu que té un son prim i que va cansat perquè s'ha de llevar d'hora...) va i li diu aquella bajanada "que si els càstigs més cruels estan encara per inventar"... llavors satisfeta, es gira de costat, es queda tant ample i dorm de nou plàcidament. Al marit, pobre! la cosa li sona a amenaça; dóna voltes i voltes intentant aclucar els ulls i no pot. Es qüestiona què ha fet malament per merèixer una reflexió com aquella i quan finalment s'adorm, somnia i es veu a ell mateix com si sortís per una pantalla galàctica i gegantina, on observat per una audiència incalculable es veu obligat a sotmetre's a la prova del polígraf, mentre la seva dona el burxa fent-li preguntes i més preguntes...

  • Crítica de la perversió televisiva[Ofensiu]
    Jordi Droguet Xirau | 07-05-2007

    Bona crítica de la perversió sense límits en què es mou gran part dels programes televisius esperpèntics, que ens vénen de les Espanyes a contaminar els nostres cervells.

  • Molt bé[Ofensiu]
    mimí | 06-05-2007 | Valoració: 7

    Hola!

    M'ha agradat el teu escrit, té un aire a Pere Calders.

    Una mica parodia, ironia de salsa rosa i coses per l'estil.

    És divertit.

  • Hola![Ofensiu]
    Carles Malet | 05-05-2007

    En primer lloc, mercès pels teus darrers comentaris a "Empàtics". De fet, si que tens tota la raó quan dius que et recorda a "La metamorfosi de l'espiadimonis". De fet, ambdós relats van néixer com un de sol, que al final van experimentar una mitosi i van derivar en dues històries diferents, però en les quals encara es poden detectar elements comuns -com tu ben bé has fet-

    Déu n'hi do amb el teu relat. Si hagués estat escrit tot just fa un parell d'anys tots haguéssim pensat "quina exageració fer del polígraf un aparell per a l'espectacle de masses". Però, un cop més, es demostra el vell tòpic de que la realitat pot acabar superant la ficció.

    De nou, si l'haguessis escrit no fa pas gaire, t'hagués dit que ets un profeta. Si més no, al menys ara puc afirmar que ets un crític àcid d'una realitat esperpèntica.

    Salutacions,

    Carles

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97579 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es