Carta a la mare d'un heroi

Un relat de: qwark
Benvolguda senyora,

Em dirigeixo a vostè per comunicar-li la mort del seu fill, caigut gloriosament al camp de batalla. Sóc conscient que cap paraula que escrigui no servirà per esvair el dolor d'una mare davant d'una pèrdua tan irreparable. No obstant això, vull dir-li que pot sentir-se orgullosa del gran servei que el seu fill ha fet a la nostra pàtria.

El sacrifici del seu fill, i de deu mil joves soldats més, va servir per conquerir un turó estratègic. Només vam aconseguir mantenir-ne el control tres hores però ens va permetre liquidar milers de soldats enemics que intentaven reconquerir-lo. Són, ells també, soldats joves i creiem que les seves mares rebran cartes com la que està llegint vostè. Confiem que la pressió exercida per aquestes mares ajudi a fer entendre a l'enemic que no té sentit que aquests joves continuïn passant fred i gana a les trinxeres mentre esperen el moment de morir. És absurd que els obliguin a matar altres joves a qui no coneixen de res i amb qui, per tant, no haurien de tenir cap enemistat personal.

De tot això discutirem a fons amb l'alt comandament de l'enemic ben aviat. A la conferència de pau internacional, seurem amb ells, els mirarem als ulls, compartirem taula, bons vins i bones viandes i els farem entendre que ha arribat l'hora de treballar junts per la pau i el progrés. De construir un món amb els valors d'amor i germanor multicultural pels quals el seu fill ha sacrificat heroicament la vida.

El nostre agraïment etern per a ell i per a vostè.


General Arouet.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • per un turó[Ofensiu]

    Aquesta és la trista realitat: per un turó, tanta mort. Molt bo.
    I gràcies pel teu comentari.

  • El teu relat[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 28-03-2016

    m'ha impressionat profundament.
    Maleïdes guerres! Penso que els que haurien de lluitar, cos a cos i entre ells, foren els polítics . Ben aviat s'acabarien les maleïdes guerres.
    Felicitats pel relat.
    Una abraçada,qwark.

  • Per un turó[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 26-03-2016

    Deu mil vides per tres hores dalt d'un turó! Que bé has expressat la inutilitat de les guerres, de tants joves morts en els camps de batalla.
    Aquest general Arouet era parent d'en Voltaire?

  • Relat àgil[Ofensiu]
    Vicent Terol | 25-03-2016

    Deia Paul Valéry que la guerra es "una massacre entre gent que no es coneix, per a benefici de gent que sí es coneix però que no és massacra".

    Aquesta carta deixa veure bones intencions barrejades amb tocs de cinisme. Imagine que a la mare del xic, desolada, no li importaran molt eixes futures reunions i tot això.

    Un relat que ens atrapa des de la primera frase i que es llegeix amb agilitat.

  • La vida és absurda?[Ofensiu]
    aleshores | 19-03-2016

    Més ven dit, la mort? O només ho sembla? Aquests temes han donat lloc a grabs conflictes, com la setmana tràgica, crec. Es esfereïdor llegir els noms dels morts d'un petit poble francés. Morts en la primera guerra. Maress de tot el mon, si us plau, uniu-vos i no deixeu que,...els vostres fills siguin generals!

  • Bon relat[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 15-03-2016 | Valoració: 10

    Caram no tinc paraules. M' agrada

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97083 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es