Incident a l'Atlàntic - Per Secrets d'estat - Novembre 2010

Un relat de: Sergi G. Oset

Dels diaris:
L'ONU ha fet una crida al govern Català per que envii la seva flota de pacificació al golf de Biscaia. Les eficients tasques que han realitzat en altres incidents internacionals son ara mateix l'única esperança per aturar els greus enfrontaments entre l'armada espanyola i la francesa.

L'escalada militar va començar fa tot just un mes, desprès que es descobrís un nou jaciment de gas en el limit de les aigües territorials d'aquests dos països. El jaciment, podria ser, segons fons consultades, el més important del mar Cantàbric, i el tercer en volum mundial.
Les reserves acumulades en el sostrat marí podrien cobrir les necessitats energètiques de quinze milions de persones durant els propers dos-cents anys.

En resposta a les demandes de l'ONU, la Generalitat anuncia que mobilitza les corbetes S. Rusiñol, Mistela i Moreneta, i el portaavions Canigó, estacionats al mar del Nord, per obligar a les dues nacions a entaular negociacions.


Informe secret xz24 - Cos Diplomàtic de la Generalitat - valisa aèria.

Senyor President, passo a enumerar les últimes descobertes realitzades per l'agent Roger Pedrerol i Burrull en l'anomenat incident "gas de Biscaia":

Sobre l'adjudicació, extracció, comercialització i repartiment del jaciment de gas, en cap moment els dos països han estat en desacord. Des de el primer moment han sigut conscients dels beneficis de col·laborar en l'extracció de la preuada substancia.
La disputa real (emmascarada convenientment a la opinió publica), esdevé per la troballa d'una fragata anglesa de tres pals, enfonsada justament en aquell punt de l'oceà.
Aparentment el vaixell està intacte amb la seva càrrega, i aquest és el motiu real de tan aferrissada baralla.
Les bodegues de la fragata identificada com la "Lancaster", transportaven un carregament de sis mil ampolles de whisky escocès d'alta graduació, collita tradicional del 1707.

Ara mateix cap de les parts vol renunciar a aquest botí i sembla que no hi ha solució. Però el risc més evident és que Downing Street s'assabenti i entri en joc. Recomano la destrucció immediata de la Lancaster, tot i la gran pèrdua que suposaria per tota la humanitat.

Comentaris

  • Ficció i secrets[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 05-11-2010

    Molt bon relat, ara no vulguis ser l'escollit cada mes, eh?.
    Broma a part, un molt bon relat, amb una estructura ben definida i clara, i ben escollida la descoberta del secret.
    A mi també em dol que el final sigui com aconsella el comunicat secret, realment, una gran pèrdua per a la humanitat!!

    I molt bé, per fi comencem a veure una Catalunya que torna ser important en el món. La imaginació va un pas davant de la realitat, ànims!!

    Ferran