Hotel Onada (5)

Un relat de: Angelina Vilella Ros

HOTEL ONADA 5


--Nadal altra vegada a posar campanes, bombetes, garlandes… Tothom ho troba molt bonic però pel que ho te de posar i treure… Uf! En Llibert està remenant dins de una caixa plena de guarniments nadalencs de l'any anterior amb cara de enfado. "Miraré d'embolicar a la Lluïsa i l'Elvira, jo no sé per on començar ni com posar-ho"
--Llibert!-l'Albert s'ha acostat a ell i li diu-Aquest any vull que l'hotel estigui a l'alçada de l'estrella que hem afegit, un 4 estrelles ha de tenir bona aparença per aquestes Festes, he comprat un naixement que posaràs als peus de l'arbre, ah! I també... doncs... bé, que t'hauràs de vestir de Papá Noél als vespres.
Jo! Jo! Miri senyor Eduard a mí no m'agrada de fer el ridícul.
--De ridícul res, no veus que no se sap qui va disfressat, si només se't veuran els ulls i serà qüestió d'una estona al vespre-l'Eduard entra al despatx amb un petit somriure als llavis.
En Llibert no ha quedat convençut del tot, "només em faltava això, ja veig la cara de la Lluïsa i l' Elvira quan em vegin tocant la campaneta.

La senyora Maria, és la dona encarregada de la bugaderia de l‘ hotel i pels anys que hi porta és com la mare o confident de tots.
--A veure... t' hauràs de posar un coixí a la panxa els Papes Noels sempre els fan grassos-I li posa un coixí.
--Ni pensar-ho! De cap manera!.. --d'una revolada se'l treu-no veu que semblo una dona embarassada, què s'han pensat!
La senyora Maria intenta calmar-lo-escolta Llibert, no et volies comprar un ordinador? Vaig sentir dir a l' Eduard que això serà extra, doncs amb les propines d'aquests dies que ja saps que són més generoses i el sobresou ja en te'ns per l'entrada.
En Llibert es queda pensant i agafa de mala gana el coixí altre vegada.

Un gran arbre farcit de boles de colors, llums, cintes i regals penjats és el primer que es veu en entrar a l' hotel, als seus peus un bonic naixement, l'Eduard s'ha lluït amb les figures, de fons la música d' unes nadales i clar... un Papa Noel tocant la campana.
L' Eduard darrera del taulell tot atenent els clients de reüll es mira en Llibert i veient la cara que posa no gosa ni somriure-li.
Per la porta d' entrada acaba d' aparèixer el senyor Otto, un client alemany que cada any passa les Festes a l´Hotel Onada. En veure el to festiu i engalanat del "Loby" dóna una volta, s' ho mira complagut i després es dirigeix a recepció, darrera el taulell l' Eduard el rep amb una salutació.
--"Buenos dias senyor Otto"
--Buenos dias, contesta amb el seu accent alemany.
Després de demanar-li el carnet i tot posant-se a escriure el senyor Otto li diu:
--Otto Shroeder, aleman de Alemania.
--Ya lo sé-contesta l' Eduard.
--No, No, ponga aleman de Alemania!-i amb el dit pica sobre el llibre de registre.
--Pero ya le he dicho que no es necesario, senyor Otto.
--Sí, pero Papa Noel ha dicho" Ja és aquí l´aleman dels collons!



Comentaris

  • crec que és el que més m'agrada[Ofensiu]
    Shu Hua | 12-11-2004

    bona manera d'insultar, usant un idioma que saps que l'altre no domina. Semblava que el conte anava pel Llibert i acaba en un acudit que no té res a veure amb la resta del relat. M'agrada. Em repeteixo, ja ho sé, però no sé què més dir.

l´Autor

Foto de perfil de Angelina Vilella Ros

Angelina Vilella Ros

91 Relats

132 Comentaris

163754 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer a Olesa de Montserrat l'any 1938.
Des dels 3 anys visc a l'Hospitalet de Llobregat. Vaig passar part de la infància a Gratallops (Tarragona).
A l'Institut Maragall de Barcelona vaig fer el Batxillerat.
Dama de Creu Roja a l'Hospital de l'Hospitalet de Llobregat.
Diplomada en Infermeria a la Universitat de Barcelona.
Infermera voluntària als Jocs Paralímpics de Barcelona 1992.
He publicat tres llibres; Onades internes ( novel.la)1999 , presentat per Ignaci Riera.
Jo...també recordo (assaig,2000. Presentat per Josep Ma. Solias. Temps d'orquídies (novel.la)2007, 2. edició d'Onades internes i presentada per Dolors Millat a l'Ateneu Barcelonès.
He estat varis anys alumna de l'Escola de Narrativa de l'Ateneu Barcelonès.
Durant quatre anys vaig ser col.laboradora, del setmanari La Proa del Baix Empordà, fent entrevistes a més d'un centenar de Baix Empordanesos i els seus simpatitzants.
Vaig fer una ponència a la Universitat de Bella Terra, sobre el període americà de Ramon Vinyes, el dramaturg català universal(el sabio catalan que Garcia Marquez menciona a Cien Años de Soledad).
He publicat articles a diferents revistes.
Tinc varis relats a Relatsencatala.cat, amb el pseudònim d'ORCHID, he decidit deixar l'anonimat i donar-me a conèixer amb el meu nom Angelina Vilella Ros.
UN NADAL SENSE TU és l'escrit que més estimo, el trobareu al començament dels meus relats.
Tinc penjada en digital la meva novel·la TEMPS D'ORQUÍDIES, d'Angelina Vilella Ros, per mitjà d'Amazon i iTunesus la podeu descarregar:

www.neurosi.com/orquidies/
www.neurosi.com/angelinavilellaros
www.angelinavilellaros.net
www.escriptors.cat/autors/vilellaa
www.memoro.org/es-ca/testimone.php?ID=1242 (i després Angelina Vilella Ros)