FELIÇ ANY NOU! Amb SNEGUROCHKA I DED MOROZ

Un relat de: liudmila
Ded Moroz i Snegurochka

Una mica de l’història:

Els personatges principals de la festa del Cap d’Any dels països eslaus són el DED MOROZ (Avi del Fred), que es similar al Papa Noel o Santa Claus en altres tradicions. Però el que no tenen els seus “germans” és la Snegurochka, que sempre acompanya al Ded Moroz, és la seva ajudant i fa contacte amb els nens i les nenes abans que arribi ell. Snegurochka és la nieta del Ded Moroz, feta de neu.

Anteriorment el personatge de Snegurochka apareixia en la tradició eslava, però va aconseguir el seu moment culminant en la famosa opera de Rimskii-Korsakov “Snegurochka” (1882), feta a la base de l’obra d’Ostrovskii (1873). Segons la llegenda, snegurochka era filla de l’Hivern i de la Primavera, quan una parella en l’edat avançada (un avi i una àvia), mirant com juguen els nens i les nens alegrament amb els trineus sobre la neu, eren tristos, que no havien pogut tenir un fill o una filla. Van sortir fora i fer una nina de neu, la que va convertir-se en la noia viva.

Snegurochka

Era una noia molt maca, però molt freda, tenia bona ànima, tots animals venien cap a snegurochka sense por, i els nois del poble enamoraven en la seva bellesa, encara que era freda.

Quan va arribar el temps d’amor, l’Estiu, nois i noies ballaven junts i saltaven sobre el foc, ella també volia anar amb ells. L’avia i l’avi l’advertien, que podria desfer-se ja que era feta de neu, però ella va demanar-los el permís i sortir, unir-se a tothom per poder sentir com ho fa la gent.

Li agradava un noi, però no podia sentir amor en el seu cor. I va demanar el Sol que li faci igual com a la gent, però això no podria ser la realitat ja que era feta de neu. El Sol li va respondre:”Si vols, sí, et puc ajudar i podràs sentir l’amor dins seu, però aquest foc del cor et cremarà i et desfaràs de seguida...”

Snegurochka va triar, encara que fos breu, aquest meravellós sentiment, ja que volia sentir l’amor i estava preparada a fer canvi d’un moment ple d’amor amb la resta de la vida sense aquest gran sentiment.

Snegurochka

BON ANY NOU!
Us desitjo que podeu donar l’afecte a la gent i poder un dia sentir el gran amor dins el seu cor!

BONES FESTES!

Comentaris

  • La força de l'amor[Ofensiu]
    iong txon | 30-12-2011

    …és més gran que la força del Principi, i aquest conte ho il·lustra bellament. És una bonica llegenda. Moltes gràcies i bon any nou!

  • Gràcies a tothom pels comentaris[Ofensiu]
    liudmila | 27-12-2011

    i felicitacions!
    Com que la segona foto en el relat no ha sortit la que volia posar, a veure, si surt aquí, es del conte "Snegurochka", quan els avis la feien de neu:

    Skazka_snegurochka

    Una abraçada,

  • Gràcies[Ofensiu]
    Lavínia | 26-12-2011

    Gràcies, Liudmila pel comentari i pels teus desitjos.
    També jo vull que tinguis unes Bones Festes! Amb el Cagatió, el Naixement i els Tres Reis d'Orient, però, sobretot, que el 2012 et siga propici.
    Un petó
    Glòria

  • La magia[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 26-12-2011 | Valoració: 10

    Tots aquest contes tenen una magia especial, però els eslaus, no sé ben bé perquè, en tenen dues. Potser el fred, la neu, la llunyania fan que la distància els faci encara més atractius. El desconegut atreu. I els teus relats tenen aquesta magia. Molt bon Nadal Liudmila i moltes gràcies per la foto! Una forta i nadalenca abraçada!

    Aleix

  • Necessitat d'amor[Ofensiu]
    Edip Rei | 24-12-2011

    Molt interessant la llegenda de Snegurochka, que dóna importància a la necessitat d’amor.

    La necessitat d’amor del matrimoni vellet sense fills, i la necessitat d’amor de la protagonista.

    És veritat que sense amor podem viure més temps que sense pa.
    Però, ¿val la pena viure sempre sense amor?

    “No tan sols de pa viu l’home”, va dir Jesús

  • m'ha agradat molt[Ofensiu]
    Lavínia | 23-12-2011 | Valoració: 10

    Sempre que expliques costums del teu país, ho trobo molt interessant.
    un petó
    liudmila!

  • Bones festes i[Ofensiu]
    free sound | 23-12-2011 | Valoració: 10

    feliç any nou!!! I que les lletres en facin un camí més tou...
    Gràcies pels teus amables comentaris, i que mai deixem d'estimar
    i de creure en l'amor, l'aliment necessari per viure la vida com un bonic tresor!!!
    Salut!!!!!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de liudmila

liudmila

108 Relats

177 Comentaris

99169 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Traductora i escriptora:
Alexandr Puxkin, El conte: http://www.locantich.cat/2012/03/el-conte-del-pescador-i-el-peixet.html
"Les fots del coneixement dels Mags d'Orient": http://www.locantich.cat/2012/08/les-fonts-del-coneixement-dels-mags.html
L'autora del llibre "El Conte de l'espurneta del Sol: Un vatge d'aventura al Terra" (publicat Desembre 2014):
Bubok (en paper i ebook-pdf): http://www.bubok.es/libros/237722/El-conte-de-lespurneta-del-Sol-Un-viatge-daventura-a-la-Terra-Primera-Part
Lulu (en paper): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/paperback/product-21940067.html
Lulu (en ebook-pdf): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/ebook/product-21940086.html