Esclaus del Hougan

Un relat de: herman beiro padilla

Un zombi, o també zombie, en el context del vudú d'Haití, és equivalent a un cos sense ànima, tornats a la vida, per utilitzar-los en treballs físics. Es creu que el terme zombi ve de "zumbi", originari del Zaire i s'utilitza per anomenar als mèdiums que poden manipular els esperits; aquest són els bruixots de la tribu o "hougans", que desprès de la catalèpsia ritual inicial, es apte per crear, un mort vivent.
Un dels primers cineastes en introduir-se en aquesta temàtica va ser Jacques Touneur(1904-1977), francés, artesà i precursor de la "Sèrie B". Entre les seves obres més memorables, podem trobar: "La mujer pantera"(1942), tracta d'una jove atractiva, capaç de transformar-se en una perversa criatura felina; i "Yo anduve con un zombie"(1943), on els protagonistes, lluiten contra zombis, vudú i màgia negre, en una illa misteriosa, d'atmosfera tèrbola. Terroríficament nova, juga amb la il·luminació, els sons i tensió ambiental de manera molt imaginativa.
El contingut zombi s'ha emprat en centenars de curts i llarg metratges: "La noche de los muertos vivientes"(1968), "La noche de los muertos vivientes 2"(1972), "La venganza de los zombies"(1974), "Zombie"(1978), "Zombie 2"(1979), "Possesión infernal"(1982), "Thriller"(1984), "El regreso de los muertos vivientes"(1985", "Terrorificamente muertos"(1987), "Braindead"(1992), "28 dias después"(2002), "Resident evil"(2002), "Amanecer de los muertos"(2004), "Resident evil 2: apocalipsis"(2004), "La tierra de los muertos vivientes"(2005), "El amanecer de los zombies"(2006), nomès per posar un petit exemple.
Aquest any arriben noves pel·lícules, abordant totes les possibles personalitats, d'aquests infeliços, que no saben que són morts i d'insaciable fam de carn humana, preferiblement de cervells. En breu arriben dues seqüeles més, per una banda, "Resident evil: Extintion"(2007) i "28 semanas después"(2007), per l'altre. La primera, és en realitat la tercera entrega, amb la mateixa heroïna, interpretada per Milla Jovovich, que fuig de "Raccoon city" amb un grup de supervivents, que tenen com a missió, travessar el desert de Nevada, en direcció cap a Alaska. No serà fàcil, doncs tota mena de monstres creats per "Umbrella Corporation" els perseguiran sense treva. L'altre, és la continuació de "28 dias después"(2002). La torna a dirigir Danny Boyle, que ha manipulat l'arquetip de zombi de tota la vida, no és tant estúpid ni lent, vers al contrari es tracta, d'una màquina de matar, gairebé atlètica i molt nerviós. Aquesta vegada, passats sis mesos des de l'epidèmia a les illes britàniques, el virus es propaga cap els EE.UU i es torna a repetir el desastre. Però la comèdia s'apropia també del prototip de zombi beneit, parat i babau. Es dirà "Fido"(2007) i la presenta el director canadenc, Andrew Currie. De pròleg original i per trencar-se de riure; Fido és un dels molts engendraments, que surt d'una innovadora empresa, que ha aconseguit domesticar zombies i es dedica a vendre'ls com a mascota i que obeeixen, gràcies a un collar. Fido és l'ànima de la família, que es veu immersa en tota mena de situacions delirants, humor negre i molta ironia.
Així doncs, els addictes a aquest subgènere de l'horror, podeu seguir delectant de noves pel·lícules a la gran pantalla, mentre ens preguntem, si mataran un zombie que s'assembli a Burt Reynolds.



Comentaris

  • va de zombis[Ofensiu]
    herman beiro padilla | 17-07-2007 | Valoració: 10

    Article opinió de la revista crítica, irònica i potent, anomenada Molotoof. Una revista mensual carregada d'articles cítrics i variats, fets per gent autònoma i que treballa per amor a l'art. Una defensa a la pròpia manera de pensar, que últimament no s'estila massa!

l´Autor

Foto de perfil de herman beiro padilla

herman beiro padilla

11 Relats

10 Comentaris

9192 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Herman Beiro i Padilla, nascut a Olot(Girona), fa 33 anys.
Autodidacta per natura i també perquè no hi ha més remei. Cantant en varies formacions de rock: La Banda del Bronx, De Pobres. Actualment fa de corista del seu germà, Toni Beiro, amb el grup "La Resisténcia".
Conductor, director i productor junt amb Pep Vila, de diversos programes de Ràdio´90 (101.4 F.M): Tertúlies con bourbon, Magazinus magnificus (magazine variat), Katanga (Àfrica, des de l´arrel fins l´últim fruit), Putón Berbenero (gags d´humor. Guanyador del premi Joan Manel Barrot a Reus), Cronorock (repàs de r-n-r des de l´any 1954) i aquest estiu estrena Marihuana Boogie. També ha col-laborat en el guió d´una ràdio novel-la anomenada "Revenja" que consta de vint i quatre capítols de trenta minuts cadascun.
Actualment escriu a la revista "Molotoff" una secció sobre el cinema i últimament escriu relats i també Nonsenses, divertides poesies amb rima.