Ella

Un relat de: afrodita

Ella es llevava cada matí enfadada amb el món que havia creat, no suportava res ni ningú i encara menys a ella mateixa. És per això que un dia va decidir despenjar el mirall de la seva habitació, com a càstig per no reflectir-li el que volia veure.

Anar de botigues amb ella era enfadar-se encara més, era augmentar aquella angoixa que la posseïa només mirar-se els aparadors. Tancar-se en un emprovador, no era més que un intent frustrat per encabir-se a la mateixa talla que la resta de les seves amigues i plorar de ràbia mentre sentia de fons la cridòria de les noies que desfilaven amunt i avall amb els modelets que comprarien posteriorment.

Dinar al seu costat era un horror, era veure-la calculant mentalment la quantitat de calories que duia cadascun dels aliments que hi havia sobre la taula, fent l'impossible per engolir el que considerava indispensable perquè ningú es fixés en ella. Sovint s'empassava directament el menjar o el mastegava mínim possible, només quan era inevitable.

Tancar-se amb ella al lavabo era encarar-se amb la crua realitat. Envaïda per un munt de sentiments contradictoris, s'agenollava de nou davant de la tassa del vàter, un cop s'havia assegurat que el baldó estava posat. Sabia ben bé com fer-ho, només dos dits fins al fons de la gargamella i en pocs instants trauria l'últim plat, amb una mica més d'esforç trauria també el primer, com que no l'havia ni mastegat sortiria tal i com havia entrat, amb presses i fàstic. Després, sense fer massa soroll, es rentaria les dents i la cara mentre esperava uns minuts perquè desaparegués la vermellor de les mans i el rostre li tornés al lloc.

Un dia va tocar fons. I ella, la mateixa que s'havia obsessionat per estar prima, se'n va sortir.

En la seva solitud va trobar la seva essència, es va redescobrir tornant a fer tot allò que abans li agradava fer. Va canviar les revistes estúpides pels llibres que sempre havien ocupat les seves estanteries, va rescatar aquelles cançons que feia mesos tenia oblidades, va tornar a la platja i s'hi va estar llargues estones prenent el sol... fins i tot va tornar a trucar les seves amigues i de nou les converses s'allargaven fins la matinada. Aleshores, abans d'anar a dormir, marcava amb una creu al calendari cada dia que no vomitava i hi afegia un desig, un somni, una il·lusió, un pensament feliç a la seva llista.

Passaven els mesos i en acabar l'any, va repassar-se aquell calendari abans de llençar-lo...de fet, va adonar-se que tenia un munt de motius, il·lusions i somnis encara per complir i poc a poc els va posar al davant de tota la resta.

Ara, cada matí el mirall li torna un somriure ... mentre estigui penjat per recordar-li la veritat, ella no tornarà.

Comentaris

  • Aniversari[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Felicitats![Ofensiu]
    marta_gut | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Princesa[Ofensiu]
    Perestroika | 13-07-2008

    dolça! com estàs?

    Passava per aquí i he volgut fer una ullada a les teves obres ;)

    M'ha agradat, saps reflectir l'angoixa. Tot i així trobo que hi ha un salt brus en el temps (quan dius que se'n surt) em sembla com que el vulguis acabar una mica massa ràpid.

    Donar una mica més de detall de la lluita d'autosuperació donaria més èmfasi al relat, sempre al meu parer!

    Ens veiem divendres?

    Una abraçada ben forta i càlida!

  • Ja he arribat[Ofensiu]
    Qu1MiCa | 18-05-2008

    m'ha encantat, encantat, encanta i encantat. Sempre l'encertes afrodita de mi "corasón"!!

    seguiré llegint!!

    :*

  • Una immersió en un sofriment massa freqüent[Ofensiu]
    bocidecel | 13-05-2008 | Valoració: 10

    He fet un tomb per RC i he passat pel teu relat. M'ha atrapat, m'ha submergit de cop en un mon que conec només superficialment.
    Excel·lent relat, tan real, tan sentit, tan positiu.... Gràcies.

  • Sublim[Ofensiu]
    marta_gut | 08-05-2008 | Valoració: 10

    Se m'ha posat la pell de gallina. Les escenes s'han anat perfilant davant els meus ulls a mesura que llegia... quin relat més REAL! M'ha encantat :)
    Continuaré llegint-te!

    Una abraçada,
    Marta.

  • Bon relat, el teu[Ofensiu]
    deòmises | 15-04-2008 | Valoració: 10

    Que em va garratibar en llegir-lo al Repte de la Clar de Lluna. Visió crua del món de la moda, que és tan influent en les ments encara no formades de l'adolescència.

    Gràcies, nascuda de l'escuma, d.

  • Clar de lluna | 15-04-2008 | Valoració: 10

    ... Per com ho descrius has tingut alguna experiència propera, no? L'has clavat. En el repte, els relats que parlaven de l'anorèxia i la bulímia ningú els va clavar, era tot massa superficial, hi mancava essència! Tu descrius perfectament els sentiments i el què passa per la ment, l'horror del vàter i el voler sortir-se'n, voler tornar a veure la realitat en el mirall i no una distorsió de la mateixa. Malaltia dura: el què es perd pel camí i el què es deixa de guanyar, la llum d'esperança quan hi veus una sortida i la recuperació quan un ha trobat el camí correcte. Són moments difícils de comprendre per l'entorn, difícils de superar, però no impossible. El teu relat mostra una sortida que pot servir d'ajuda a més d'un lector. M'ha agradat molt!

    Sí, espero no tenir cap entrebanc i conèixer-vos tots per Sant Jordi! En tinc moltes ganes!

    Una forta abraçada!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de afrodita

afrodita

33 Relats

158 Comentaris

72525 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
Perquè ella?

Perquè afrodita
és amor, passió
sentiment, acció
luxúria, seducció

Perquè afrodita
és essència i vida
l'instint més bàsic
l'aire que respires

Jo?

dona de lletres
Amant de l'art
Els peus a terra
El cor volant

Somiadora de dia
princesa de la nit
dues cares, un destí
llevar-me i ser feliç



...Perquè viure no és només existir...


AfrOditA