Desitjos de roig ardent (Tema: Passió)

Un relat de: Bruixot

Quan em vas veure, brut i grenyut, et vas pensar que era llop. I els ulls se't van il·luminar. Massa tardes perdudes mirant l'horitzó. Massa nits rebregant els llençols i estrenyent el coixí entre les cames.

Vares creure que la teva cara angelical no em deturaria. Et vares retocar la caputxa, i em vares mirar de manera insinuant per tal de provocar els meus instints més primitius.

Però, clar, eres massa jove per saber que les aparences, els cabells llargs i desordenats, la barba mal afaitada, i la mirada fosca i penetrant, no són sempre un mirall de l'interior. Tu esperaves que em llances al teu coll a clavar-te els ullals. O potser que, impetuosament, t'arrenqués les faldilletes plenes de flors.

Però jo et vaig mirar delicadament, observant amb curiositat els plecs que feia la caputxa d'un vermell llampant, i les ombres que produïa damunt l'espatlla.

Sí, d'acord, la lluna era ben plena, i tu esperaves que el meu costat animal es despertés, que et rubriqués un camí de saliva entre els teus pits tendres, que t'apamés l'esquena i el cul amb les meves mans rugoses.

Però no sabies que quan em poso llunàtic estic contemplatiu, que començo a admirar les formes dels arbres movent-se amb el vent sota la llum de la lluna, i que el cap se m'omple de paraules que dansen tot formant sonets. Ni vares comprendre que les meves mans sols han premut amb força la fusta polida del llapis quan omplo el paper de versos matussers.

I quan te'n vares adonar, vas arrencar a córrer, esperitada, esgarrinxant-te el vestit amb els esbarzers.

Al arribar a casa, amb els ulls brillants encara del desig no satisfet, bruta i suada, et calia donar alguna explicació als teus parents. I amb la veu tremolosa vas construir una història plena d'ullals, de sang, d'enganys i d'ulls foscos, entremesclant el que tant havies desitjat amb el desig de revenja que et bategava amb força en els canells.

Comentaris

  • fèia dies que volia deixar algunes lletres a aquest relat[Ofensiu]
    atram | 09-01-2007 | Valoració: 10

    que m'he rellegit diverses vegades, en diferents dies. Per què? perquè m'interessa especialment el món del conte infantil (en temps lliure, sóc narradora de contes per a nens); perquè crec que tots els contes tenen un dret i un revés en la seva lectura, o un origen molt diferent al sentit del qual han acabat derivant.
    A part, no cal dir-te que subscric tot allò que s'ha dit, tant en els comentaris de Desitjos de roig ardent com en Desitjos de roig calent .

    Tenia un petit regal per fer-te, una il·lustració d'un conte, que és El caputxet vermell, però bé, no sé com coi fotre-ho aquí ara. Un altre dia serà.

    Del teu text, complet i perfecte (si és que la perfecció existeix) m'agrada especialment un punt on es crea, al meu entendre, un clímax on tot s'atura, on el relat queda màgicament suspès en l'aire, on el personatge deixa de ser llop-home per uns instants i entra a ser la persona del narrador, veig que els teus ulls apareixen aquí directament, observant amb un reflex vermell i negre les obres de la caputxa:

    Però jo et vaig mirar parsimoniós/ delicadament, observant amb curiositat els plecs que et feia la caputxa d'un vermell llampant, i les ombres que produïen al arribar a les espatlles.

    Són tan sols uns instants, com un parpallejar abansde continuar. Fantàstic conte Bruixot, i fantàsticament narrat, de veritat.

    Tan sols podria modestament apuntar que, per mi, alguna correcció feta en la 2a versió, ha deixat perdre algun matís pel camí.

    El tinc guardat com a relat preferit

    Enhorabona.

  • Cabronàs![Ofensiu]
    Vallespir | 09-01-2007

    No en tinguis cap dubte. Trigaré més o menys, però els teus nebots coneixeran la veritable història de la Caputxeta.

    I vés pensant en adaptar-lo per a oïdes infantils. Perquè, ¿qui millor que el llop en persona per a explicar-lo?

  • ets un bruixot[Ofensiu]
    1101ilime | 02-01-2007

    Molt be nano amb raó ets de Sants.
    Es nota la teva categoria, la fluidesa em les paraules dels teus pensaments. L'he llegit amb satisfacció i m'ha corpres la descripció del teu Relat.

    Una encaixada bent forta.

    1101ilime

  • Caram, Bruixot! Quina nitidesa![Ofensiu]
    Carme Cabús | 30-12-2006

    El teu relat es pot veure a través d'un vidre transparent. És genial la inversió del tòpics que desprèn, i el desig de venjança resta clarivident.
    Sembles un oracle explicant el que ha passat. La vitalitat del relat és trepidant. Gràcies per aquest conte magnífic. T'estimo!

l´Autor

Foto de perfil de Bruixot

Bruixot

102 Relats

723 Comentaris

211964 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig neixer a la Vila de Sants, fa bastants anys. Treballo de professor, però no de literatura ni llengua ni res similar.

He publicat algunes poesies en llibres col·lectius, i alguns contes en reculls. També he participat en recitals col·lectius.

Podeu veure el meu blog sobre relatsencatalà i altres coses a

bruixot.blogspot.com

AGRAEIXO COMENTARIS I CRÍTIQUES SINCERES. TAMBÉ AFALACS. SI EM VOLEU DIR QUE NO US HA AGRADAT TAMBÉ. O QUALSEVOL COSA QUE US HAGI PROVOCAT EL MEU RELAT.