De color de plata

Un relat de: Maria Quintana
La Clara té 15 anys i està viatjant amb els seus pares en un creuer pel Mediterrani. Fa dos dies que varen sortir del port de Barcelona. En el transatlàntic hi van dos-mil passatgers. Tots gaudeixen d’unes vacances de luxe mentre naveguen pel sud d’Europa. Avui la Clara està esgotada, s’ha passat el dia caminant per Roma sens parar! Aquest vespre tota la família soparà amb el capità. La Clara porta un vestit de seda blanca que ressalta la seva morenor. D’aquí una estona anirà al teatre del vaixell que estarà ple de gom a gom. L’olor de crema hidratant i de colònia cara l’embolcallarà. La Clara es deixarà endur per les melodies que interpretaran magistralment els músics del vaixell. Aleshores, tancarà els ulls i pensarà en quina roba es posarà l’endemà i recordarà aquell noi italià que li ha picat l’ullet a la capella Sixtina. La nit serà esplèndida i la lluna tenyirà l’aigua del mar de color de plata.

******

La Fàtima té 15 anys i està viatjant sola en una pastera pel Mediterrani. Fa dos dies que varen sortir del port de Trípoli. En la barca pneumàtica hi van un centenar de persones. Tots fugen de les guerres i de la fam mentre somnien en la terra promesa, Europa. Avui la Fàtima està esgotada, s’ha passat el dia marejada i vomitant sens parar! Aquest vespre ni ella ni els seus companys soparan. La Fàtima porta un xador de cotó negre que ressalta la seva pal·lidesa. No es podrà moure del seu lloc perquè la barca està plena de gom a gom. La ferum de suor i de pixum li farà venir més basques. La Fàtima es taparà les orelles per no sentir els gemecs i els plors desconsolats dels companys de travessia. Aleshores, tancarà els ulls i pensarà en el fill que duu dins les seves entranyes i recordarà al seu home desaparegut en algun lloc del nord d’Àfrica. La nit serà esplèndida i la lluna tenyirà l’aigua del mar de color de plata.

Comentaris

  • Contrast[Ofensiu]
    Naiade | 24-05-2017 | Valoració: 10

    Un bon relat, que marca les diferencies entre dos mons. Bona reflexió.

  • Blanc i negre[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-05-2017 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el contrast del color dels vestits de les dues noies. Blanc i negre per reflectir una realitat massa blanca i massa negra. Fins quan haurem de parlar d'aquesta tragèdia? Una forta abraçada.

    Aleix

  • Ai, la lluna ![Ofensiu]
    kefas | 04-05-2017

    L’única que ho sap és la lluna. I si ella no hi fa res, què podem fer-hi nosaltres ?