Malastrugança

Un relat de: Maria Quintana
Davant seu s’alcen majestuoses les muralles de Babilònia. Ha arribat el moment de descansar. Els hi deu. Ho deu a tots aquests homes que han lluitat al seu costat i que l’han seguit en totes i cadascuna de les seves batalles.
El cel és d’un color blau intens i els maons de tova brillen sota el sol com si fossin d’or. Uns corbs negres volen per damunt dels murs. Grallen. Es picotegen entre ells. L’Alexandre el Gran els observa uns instants i pensa que potser són un signe de malastrugança. De seguida, però, foragita aquest pensament. Avui és un gran dia i no hi ha lloc per aquestes pensades.
A l'entrada de la ciutat l’esperen les autoritats de Babilònia vestint les seves millors gales. A banda i banda de la porta d'Ishtar, hi ha altars plens d’encens i perfums de gessamí, i el terra està entapissat amb pètals de flors.
Un mosquit passa a tocar la seva galta esquerra. Sent el seu xiulet arran d’orella. L’intenta aixafar amb el palmell de la mà, però l’insecte s’escapoleix. El pica al coll. Una fiblada. L’Alexandre esperona el seu cavall i es prepara per entrar triomfalment a la ciutat conquerida.
Mentre travessa la porta encoratjat pel càntic de benvinguda dels seus nous súbdits, la picada del mosquit li va enverinant la sang.

Comentaris

  • No sóm res...[Ofensiu]
    llpages | 08-05-2022 | Valoració: 10

    La grandesa d'un dels personatges més rellevants de la història universal fa front a la picada d'un simple mosquit. El Magne versus el Mosquit, una paradoxa que intriga, qui guanyarà? La resposta, desgraciadament, la tenim en la pandèmia que hem patit, un virus microscòpic manlleva la vida de milions d'éssers humans. M'ha agradat molt com està portat el ritme del relat, t'enganxa fins al final, i m'ha encantat com ho resolts. Enhorabona!

  • Discret enemic [Ofensiu]
    Magdala | 08-05-2022

    M 'agraden molt els pessics d' història. I aquest és molt visual, sembla que per un foradet estem veient com esdevenien els fets. Ay mosquit, carregar-se tot solet al gran conqueridor. Felicitats pel relat!

  • Mosquit assassí[Ofensiu]
    Prou bé | 08-05-2022

    Bona recreació d'el final d'uns dels més grans personatges històrics.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats