Com t'enyoro! (equívocs)

Un relat de: copernic

Com passa el temps! Ja torna a ésser Nadal, bé, encara no hi hem arribat, però com si hi fóssim. Els llums d'aquestes dates ja resplendeixen i els botiguers no paren de vendre. Societat de consum!. I jo sense tu. Ara farà set mesos que te'n vares anar. Set mesos en els que ja res ha estat igual que abans, set mesos en els que miro el teu retrat i una sòrdida melangia em puja des de l'estómac fins al coll.

Quan vares arribar a la meva vida tot era joia. Sortíem a passejar i jugàvem. Sempre has estat enjogassada. A vegades ens trobàvem amb altres parelles desconegudes i ens dèiem unes quantes coses. Trencaves el gel inicial amb la teva alegria, amb la teva espontaneïtat. Jo, que he estat sempre més reservat, em mig disculpava per la teva temeritat, però no feia falta: Les altres parelles ho entenien de bon grat i a vegades s'afegien a la gresca. Però també t'agradava estar-te a casa. Tenies el teu costat de sofà preferit i no permeties que jo m'hi posés. Quan ho feia, rondinaves, zelosa del teu raconet. A vegades, quan no feien res de bo a la tele dormíem de costat. Com recordo aquelles becaines!. I que dir dels dies de Nadal. Després d'un àpat exquisit, sortíem a donar una volta. Quin silenci!. La ciutat estava buida. Només algun solitari deixava la seva empremta en el fred del carrer. Anàvem al parc a estirar una mica les cames i quan tornàvem agraíem la sobtada escalfor de la calefacció.

Torno a mirar el teu retrat. Et vaig fer aquesta fotografia poc després de conèixer-nos. Estaves molt maca amb el teu serrell sobre els ulls i el collar antiparàsits al coll. Ja fa set mesos que em vas deixar, Kira i aquest serà el meu primer trist Nadal sense tu.

Comentaris

  • Lilith | 26-12-2006 | Valoració: 10

    Si estimaves així a la teva gosseta segur que ets una bona persona ;) Anècdotes a part he he , trobo el relat molt ben construït, de tal manera que a l'arribar al final m'he quedat bocabadada.

  • Lilith | 26-12-2006 | Valoració: 10

    Si estimaves així a la teva gosseta segur que ets una persona ;) Anècdotes a part he he , trobo el relat molt ben construït, de tal manera que a l'arribar al final m'he quedat bocabadada.

  • M'ha agradat[Ofensiu]
    Pol.lux | 04-12-2006

    Vaja... dec ser l'únic que no ha intuït el final...

    De totes maneres, m'ha agradat molt. T'ho diré fluixet no sigui cas que quedi malament: el que més m'ha agradat és el final "impredible" que té.

    Salut!

    Pol·lux

  • Potser sí[Ofensiu]
    Ze Pequeño | 04-12-2006

    que el final es pot arribar a intuir, però al principi de tot em pensava que parlaries del turró i de la dieta, però al dir que "fa set mesos que te'n vas anar", doncs es pot arribar a intuir.

    Tanmateix, és un bell relat. Les històries amb animalons pel mig i amb aquest caire de tristor, sempre m'han "tocat la fibra", i aquest no és menys. Està ben escrit i malgrat que sigui relativament fàcil d'intuir el final, mai no se'n té la certesa, de manera que enganxa al lector fins al final.

    Segur que la Kira passarà el Nadal amb una pila d'amiguets que també han marxat aquest any.

    Abraçadotes.

    Salz.


  • Títo per defecte nº2[Ofensiu]
    Raven | 04-12-2006 | Valoració: 4

    M'agrada l'estil narratiu, però el final és totalment predible.

  • Ben escrit.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 04-12-2006

    Aiii... ho he endevinat de seguida, que era una gosseta o una gateta. Malgrat tot, és un relat ple de tendresa, molt ben escrit, com tot el que fas.

Valoració mitja: 8.5

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

388636 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...