Barcelona a les fosques

Un relat de: Naiade

Una Barcelona, plena d'impostos, però amb mala gestió de manteniment elèctric ens porta a patir aturades i talls de corrent, cobrint de gloria les companyies i l'administració, que es passen les culpes de la una a l'altre. Submergint als ciutadans en una situació caòtica, com sorgida de una pel·lícula futurista de sèrie b.
A falta d'ecologistes posant aerogeneradors a les torres de la Sagrada Família, cosa impossible d'aconseguir per molt bona intenció que tinguin.
Hem pogut veure com els militars d'arreu de la península venien amb missió de pau formant llargues files de camions de combat per tal d'ajudar Barcelona, la ovella negra. Capital coneguda arreu del món pel seu nivell internacional, avançada tecnologia, jocs olímpics del 92 i ara "El apagón"
Generadors descomunals com els molins de vent del Quixot, ocupen els carrers, contaminant i escalfant la ja malmesa atmosfera. Torturant amb els seus sorolls als pobres ciutadans que hem quedat atrapats dins foscos esquelets d'edificis de formigó, suant i suportant estoicament la xafogosa canícula d'estiu, sense mitjans per combatre els efectes de l'atac de les rebaixes energètiques. Esperant que algun dia es faci la llum.


Comentaris

  • Gràcies pels comentaris, em sento molt afalagat ![Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 14-12-2007 | Valoració: 10

    Hola;

    Fem allò que ens agrada; caminar i donar a conèixer en la mesura de les nostres minses possiblitats aquest país meravellòs, que dissortadament està lligat de peus i mans quan al seu desenvolupament.

    Gràcies de nou !

    www.coneixercatalunya.blogspot.com

  • Arbequina | 20-09-2007

    M'agrada sobretot la part final, lo de rebaixes energètiques, i un parell de metàfores que deixes anar pel mig del text.
    A la part negativa, dir que trobo que li falta una repassada. Tan sols una. Oi que no te'l vas ni rellegir?
    El fet és que se t'han passat per alt unes quantes contraccions tipus "de una", etc, i hi ha una frase o dues que podrien estar millor puntuades.
    En general m'ha agradat el to, un bon equilibri entre humor i ressignació enutjada.

    Una abraçada.

    Arbequina.

  • Esclaus[Ofensiu]
    Bonhomia | 14-08-2007 | Valoració: 10

    Està més que bé. Jo, llegint aquest relat, hi he notat quelcom universal, que sembla que tot s'enfonsa i no ens en volem adonar. Jo crec que amaguem por i ens deixem portar.
    Sóc dels que pensen que no hi ha res a fer, perque les institucions són un negoci que domina el món, i crec que la humanitat sencera ja fa temps que ha perdut el timó.
    De tota manera, ens cal tirar endavant, sortejant paranys i buscant l'emoció sense violència, aquella que no ens podran robar fins que ens tinguin a les seves mans i ens facin esclaus o es desfagin de nosaltres, tot i que d'esclaus ja en som molt.

    Una abraçada.


    Sergi

  • I tant![Ofensiu]
    Unaquimera | 08-08-2007 | Valoració: 10

    Ja tens raó, ja, de queixar-te davant d'aquesta situació fosca, caòtica, enervant... en el sentit literal i literari!
    Si a això que expliques afegim els problemes en les vies de comunicacions ( trens aturats, vehicles atrapats en les carreteres i autopistes, viatgers indefensos a l'aeroport, ... ) la situació sembla, efectivament, de pel.lícula de catàstrofe: en canvi, és ben real!

    Des d'aquí, t'envio una abraçada fresqueta i lluminosa, per mirar d'alleugerar-te el tràngol,
    Unaquimera

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275477 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com