Analitzant

Un relat de: Imma Cauhé

A la maduresa les il•lusions hi són.
Quant ets infant penses que tot el món és teu, d’adolescent creus que quant siguis adult tot serà millor i podràs realitzar tots els teus somnis, quant ets jove vols canviar el món i penses que tots els que t’han precedit no han sabut fer bé les coses i tot ho vols canviar perquè creus que sols tu veus les coses clares i tens la raó.
Al arribar a adult, has passat per les etapes anteriors i has aprés que tot ha estat un camí, i un camí que tot i sent tu qui l’has traçat sempre ha estat determinat per altres influències, siguin familiars, socials, econòmiques , intel•lectuals,...
Cadascú ha seguit un camí individual, més trist o més feliç, més lleuger o amb més entrebancs, però l’ha portat al lloc on és i l’encamina a una vellesa més o menys suau o dura.
La maduresa és l’etapa que ja veus que tens més passat que futur i has de decidir viure el pressent, però que és VIURE?, passar els anys no és viure, les etapes anteriors s’han estat succeint sense adonar-se, estudiant, treballant, mirant de divertir-te,... potser amb l’esperança de que el futur portaria alguna cosa nova, però ara et trobes aquí, has arribat aquest punt molt més ràpid del què esperaves i potser sense haver fet allò que volies.
És el moment d’agafar les regnes per portar endavant les il•lusions que encara tens i pots realitzar, no conformar-te en veure’t relegat a ser un pre-jubilat, un pare o avi i quedar-te amb aquest paper, trenca la rutina intentant fer tot allò que sempre has desitjat, encara hi ets a temps.
Aquesta és l’època que ja no t’importa el què diran o el què pensaran de tu, és l’etapa en que pots realitzar-te traient de dintre teu tot el que realment ets i vols. Convido a que viviu la maduresa amb tot el seu esplendor.

Comentaris

  • Sí, no és mal moment[Ofensiu]
    aleshores | 26-04-2015

    Perquè tens coneixement i segurament no el camviaries per una joventut plena d'incerteses, que gan patir d'allò més,..

  • Qüestió d'actitud[Ofensiu]
    SenyorTu | 21-03-2015

    Un dels aspectes de la maduresa és que un pot ser conscient de l’actitud amb que la viu i la vol viure. Si després de llegir el teu assaig mirem a la dreta i llegim la biografia, veurem que entre els dos textos hi ha lligams coherents. Que la teva maduresa assoleixi l’esplendor que desitges, Imma.

  • molt bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 19-03-2015 | Valoració: 10

    Les teves reflexions les faig jo cada dia.
    M' encanta
    Montse

l´Autor

Foto de perfil de Imma Cauhé

Imma Cauhé

36 Relats

93 Comentaris

27570 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Mestre i Psicòloga.
Sempre havia estat la filla de... la germana de... he hagut de aferrar-me a la meva identitat, construir-me el meu jo.
Sóc diversa, activa i entusiasta. Sé que no pinto massa bé, que no escric massa bé, però he decidit que aquesta sóc jo i m'agrada que ho sàpiga la gent que vulgui coneixem.
M'agrada viatjar, llegir, escriure, pintar, estar i xerrar amb els amics, i fins i tot tenir un hort, i la informàtica, aquí alguns dels meus blogs.

http://imma-concepcion.blogspot.com.es/ varis
http://immacauhe1.blogspot.com.es/ pensaments i vivències
http://imma-cauhe.blogspot.com.es/ hort