1r repte: la biblioteca

Un relat de: perunforat

Vaig entrar-hi per primera vegada, fèia goig aquella biblioteca tan recollida, moderna, arrebossada de pedra, els sostre engalanats amb bigues de fusta i una olor dolça, que de segur, desprenien les paraules arraconades a cada espai de la pàgina que li pertoca a cada llibre. És un espai nou per mi, pujo les escales i observo cada detall: les parets rogenques d'un extrem, escales tan baixetes com absurdes, el soroll en forma d'eco de cada pas…I per fi, un cop al primer pis, l'entrada triomfal d'un nou usuari, ja m'esperen, les bibliotecàries amb miren de reüll esperant amb una sol.licitud als dits i un somriure de benvinguda. Sembla estrany, però aquelles noies m'han transmès això, però tot i que l'arribada ha sigut genial… El taulell m'impacta, em fa tirar enrera, em fa vergonya i no sé si anar a la dreta, a l'esquerra, girar-me o fugir…Que carai!un parell de collons, he dit que anaria a la biblioteca i seguiré costi el que costi.
Una de les noies s'acosta a mi i em pregunta si busco algun cosa i si necessito un cop de mà. No es tracta de demanar una talla M d'un jersei, ni el número 40 d'unes sabates, allà podré registrar com un detectiu totes les pistes que dónen els títols dels llibres, podré regirar les fulles del diari e inclús observar finestra enllà el riu que baixa sense esma dibuixant un línia imaginària entre la biblioteca i el son profund que s'anomena "nyonya" de ben dinat.
No hi ha gaire gent, és una hora prudent, i un cop feta la introducció em podré començar a moure com peix a l'aigua per cada racó del temple. Per mi la biblioteca és com un temple, com els dels grans déus i deeses. Allà, espai de pau, silenci, xiuxiuejus, llum natural, cordialisme, cultura…
Crec inclús que tot i el seny que es desprèn en un lloc emblemàtic com la biblioteca del poble…aquí mateix seria capaç de…Mare meva…com està la bibliotecària…deixo pensament enllà el que venia a fer i li miro l'escot del jersei de floretes…Aquesta noia, aquí dins…és com la deesa…ja no tenia d'haver buscat el pensament històric sobre els temples…m'ha despertat el cuquet eròtic, els mals pensaments i les ganes de dir.li: "perdona, per fer-me el carnet?" Són paraules en clau, "malpensa i acertaràs", i si estàs dins el joc sabràs que significa: "el dia que vulguis t'esperaré per tancar el temple". Estàs obligada, m'hauràs de contestar que sí, sigui quina sigui la pregunta…"doncs, sí, omple'm aquest formulari i amb cinc minutets ja el tindràs fet!". Això vol dir que m'espera a l'hora de plegar? Au va….Pau…no siguis tan bobo!
Aquí dins se'm desperten moltes sensacions…I mentres tecleja amb velocitat les meves dades, amb aquell posat que em posa a cent…Aquelles ulleres tan sexis, els seus cabells….Prou!Em perdo entre els prestatges, em capfico en cos i ànima per cada autor conegut i desconegut…Faig tria, ho tinc clar, justament aquest era el que em va comentar l'Aurora de llegir que van escollir en un club de lectura, genial, potser m'hi afegeixi….Començaré per aquest, el meu gran trajecte pel viatge de la lectura, el temple el meu vaixell, les veles en alça de la gran bibliotecària asseguda al costat dret de posat seriós i gestos maquiavèlics!
La setmana que ve hi tornaré, li donaré un cop d'ull al pis de d'alt…De moment amb tantes emocions no sóc capaç d'arriscar-me a trobar-me al Quixot al taulell de la segona planta, amb ulleretes de pasta, vestit del segle XXI i a punt de demanar-me : "et dóno un cop de mà xicot?".

Comentaris

  • Gràcies[Ofensiu]
    patgereial | 03-01-2009 | Valoració: 10

    Sóc el patge reial i voldria, amb aquest comentari, agrair la teva col·laboració a la campanya REGAL DE REIS: Els patges reials necessiten col·laboradors .

    He escollit aquesta narració perquè m'ha semblat preciós i perquè té relació amb el conte que m'has enviat, oi?

    Segons expresses en aquest relat:
    "Per mi la biblioteca és com un temple, com els dels grans déus i deeses. Allà, espai de pau, silenci, xiuxiuejus, llum natural, cordialisme, cultura…"

    Però aquesta és una biblioteca molt especial, eh? Quina? Les dues.

    Enhorabona per aquest relat i gràcies pel teu conte infantil!

    Patge reial

  • Holes! [Ofensiu]
    Màndalf | 20-04-2008


    He donat una volteta per la teva biblioteca. Sembla que és un món que et coneixes prou bé, no ? Quin relax i quina olor de paper i de fusta...

    És una bona estratègia aquesta de contactar bibliotecàries sexis per fomentar la lectura. T'has oblidat de dir quina biblioteca és aquesta a la que va el Pau!

    Aquest dimecres aniré a una biblioteca que es munta al carrer, per allà a la Rambla. A veure si trobo aquestes erudites.... o potser vindràs tu?

    M

l´Autor

Foto de perfil de perunforat

perunforat

93 Relats

284 Comentaris

94819 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jo sóc així com sóc com el títol de Jaques Prévert

Sóc remolc de l'era
cendres calcàries de sabors
engrunes de silencis
i penyora de colors

Sóc herba mullada
d'olor de llocs
fiblar de pells
i l'enyor d'uns pocs

Sóc aire comestible
pintant oxigen amb els dits
mans d'argila humida
de sols, dies, llunes i nits

Sóc cargol treu-banya
un patufet a la panxa del bou
caputxeta entremaliada
i un calamar a dins d'un pou

Sóc un llibre a mig escriure
amb llapis de carbó
tint de blanc sobre fons negre
lletra de pal i cançó

Sóc pedra de tartera
marca d'aigua de paper
muntanyes de somriures
sota al vol d'un esparver

Sóc el que sóc
No sóc res més

D'amunt i avall
De més i menys

De poc o molt
De tot o res

http://correctellegiblebarat.blogspot.com/