VISITA A LA GALIA

Un relat de: xavier parera gutiérrez

VISITA A LA GALIA.

A través d'uns determinats llibres i experiències d'unes persones, vaig saber què es pot recordar les vides passades com un ancià parla sobre fets de la seva infantesa als seus néts. D'aquesta manera per un misteriós camí, vaig investigar per les meves amagades vides. Em veia com un home primitiu que, junt a una tribu d'homes, dones i nens realitzaven una llarga migració de mesos per arribar a terres per conrear, pujava a coves per viure o construia les primeres cabanes. També era un temible pirata que amb un poderós galió atacava naus angleses. Em vaig sentir com un rebel que lluitava contra els soldats francesos a les guerres napoleòniques quan assetjaven Catalunya. Però l'existència que més em turmentava era quan vaig ser Licinius, un centurió de l'antiga Roma. En aquella època s'havia proclamat com a emperador de Roma Claudi.
Visità la Galia i a una ciutat es prepararen espectacles de lluites entre gladiadors. Aleshores d'una sospitosa manera canviaren la Guàrdia Pretoriana per uns altres. Els impostors desembeinaren les espases contra ell. I immediatment la meva esmolada fulla s'encarregà de defensar a l'espantat Claudi. Quina matança! Per Júpiter! Encara la recordo amb sàdic plaer! El meu acer tallava colls, esquinçava costelles, braços i cames mentre els falsos guàrdies queien. Els ossos i muscles cruixien entre els forts crits de dolor de les seves víctimes que no esperaven la meva intervenció. El públic de les grades no es creia què veien i sortiren furiosos clams de por i victòria a la vegada. Aviat la veritable guàrdia envoltà i protegí a l'emperador, però mai saberen qui havia preparat l'atemptat.
Abans de marxar a Roma, Claudi em cridà perquè anés a la capital, però preferia quedar-me allí. L'esdeveniment no apareix als llibres però de moment amb la meva versió dels fets ens conformarem.

Xavier Parera Gutiérrez






Comentaris

  • Sobre el "Concurs ARC de Contes Infantils 2010"[Ofensiu]



    Hola,

    Primer de tot disculpa, si us plau, aquesta intromissió dins el teu espai de Comentaris a RC. El motiu d'aquest post és presentar-te l'Associació de Relataires en Català (ARC). Per això et convidem a visitar la nostra web (enllaç directe) i a que ens enviïs un correu electrònic si tens alguna consulta a fer (associacio.relataires@gmail.com).

    Per altra banda, també voldríem informar-te sobre el Concurs ARC de Contes Infantils 2010 (enllaç directe) i animar-te a fer-te soci i participar-hi.

    Gràcies,

    ARC


l´Autor

xavier parera gutiérrez

19 Relats

5 Comentaris

9156 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Des dels nou anys he escrit narracions i poesies. però entre el quinze i divuit anys vaig donar una espenta a aquest món literari. Ara em publiquen a les revistes Revista de la Canonja, la Crida de Cambrils i unes altres. Pertanyo a diferents cercles literaris entre els quals es troben Col.lectiu Indret i Poetes de l'Ebre. També en una altra web d'Internet, Tinetbibilioteca, em publiquen les narracions llargues o breus novel.les que m'han rebutjat en editorials. Abans he col.laborat en Arrels, Tarragona nostra, l'Espineta de Tarragona, el Diari de Tarragona, i fora de Catalunya a la revista Weird Tales de Lhork de Madrid. M'han publicat dos llibres de novel.la i narracions sota els títols de Imperatrix Romae i altres narracions i Código Aventura.
El meu gènere cavalca entre l'aventura medieval o oriental , el Romanticisme, el misteri, la intriga, el terror, temes policíacs, ciència ficció, novel.la històrica i fins i tot l'erotisme. Estimo escriure com estimo la Natura perque és una part important de la meva vida.