Vacances de parets blanques

Un relat de: Nefertitis

Hi ha qui escull per les seves vacances el paisatge marítim; el blau de la mar, la salabror de les seves aigües, el sol. Deixar reposar el cos a la sorra, sentir la calor del sol penetrar la pell. D'altres prefereixen la muntanya, la verdor del seus paisatges, un clima més temperat. Gaudir de la natura, fer grans caminades, excursions; sentir el cant dels ocells, la puresa de l'aire, la fragància de flors com la rosa, la lavanda...
Hi ha qui agafa un avió, un tren o un autobús per fer viatges més o menys llargs. I és bonic fer-ho, doncs viatjar no només t'ofereix la possibilitat de gaudir de la natura, sinó que alhora et permet conèixer noves cultures, maneres diferents de concebre la vida, la felicitat. Llocs, espais, pobles, ciutats... Potser punts minúsculs en el mapa però no per això, mancats de bellesa i riquesa interior. Pots anar allà on vulguis, però segurament t'adonaràs que no cal saldar grans recursos econòmics, doncs recorda que en les petites coses, aquelles que normalment passen desapercebudes, en elles és on resideix la vertadera bellesa, la clau de la felicitat.

Les meves vacances? Parets blanques, passadissos prolongats. Persones recolzant l'esquena i el cap a la paret, rostres de patiment, abatuts. Escoltar plors desesperats, veure passar la mort a una distància tan minsa com la que et separa de l'habitació del davant... I jo, en aquella habitació, assentada en aquella incòmode cadira al costat del llit. La meva mà dreta unida a la de la meva àvia. L'observo. El pas dels anys s'evidencia en el seu rostre, de la mateixa manera que aquest és el viu reflexa del seu estat físic deteriorat. Els pòmuls sobresortits, la pal·lidesa de la seva pell, uns llavis que es van descolorint i que es comencen a confondre's amb el blanc del seu rostre. El seu respirar intranquil, desesperat; els seus ulls mig clucs que s'obren i es tanquen amb lentitud, com si cada canvi fos una esforç duplicat al desgast necessari habitual.
Surto al passadís. Necessito respirar aire distint al d'aquella estança, però el flaire de gasses d'alcohol mullades i de medicaments em provoca una rodeja marejadora. Camino a pas lent i just davant meu i per segona vegada, una camilla que sosté un cos òbit m'adelanta. Sento una fiblada al pit, però sobretot al cor. En aquells moments desitjaria fugir, arrencar a córrer, escapar-me d'aquell indret... Però no puc, ella em necessita al seu costat, cuidant-la, aportar-li, dins els meves possibilitats, el millor que pugui, doncs si exhausta decideix creuar la barrera del més enllà vull ser al seu costat. Vull que s'emporti d'aquest món el record de que fins l'últim moment no ha estat sola i que vagi on vagi jo seré amb ella.
Certament podria desentendre'm de les meves "responsabilitats", però jo no sóc així. El meu cor em diu que el meu lloc és aquí, al seu costat.
La nostre relació no ha estat un camí de roses. Potser en ocasions l'he trobat a faltar, l'he sentit llunyana... Però no sóc ningú per jutjar-la, doncs les persones actuem influïdes per milers de factors, equivocats o no.

Recupero el meu lloc a l'estança de l'hospital. Li faig un petó al front i a cau d'orella li dic: "t'estimo". Ella, amb dificultat em somriu.
Ara, malgrat tot sé del cert que el meu lloc és aquí, al seu costat. Potser torno a pecar de no pensar en mi, d'anteposar les prioritats dels altres a les meves, però jo sóc així, i el meu cor em diu que faig el correcte.

Comentaris

  • La veu del cor[Ofensiu]
    Unaquimera | 13-08-2010 | Valoració: 10

    Aprofito uns minuts de connexió en mig de les meves vacances per passar pel teu espai i d'aquesta manera he descobert i llegit aquest darrer escrit teu, que com de costum té un segell molt personal i que m'ha sacsejat endins.

    Sense tenir realment cap dret a opinar, ni haver-m'ho demanat ningú, ni disposar de criteris documentats, jo també crec que la protagonista fa el correcte tot escoltant la veu del seu cor.

    Et vull enviar (junt amb aquests mots que mai poden dir el que es pretén, el que realment m'agradaria si pogués ) un somriure tendre i una abraçada llarga, de les que penetren fins al cor, com la calor del sol, o l'omplen, com la fragància de les flors,
    Unaquimera

  • Un altre realitat[Ofensiu]
    Fada del bosc | 10-08-2010

    Les vacances... temps per gaudí del que ens agrada, per estar al costat de la família, temps per desconnectar, però la realitat és que mentres la tele, la ràdio...etz només parlen de vacances hi ha un altre realitat que ningú vol veure, la que tu ens mostres amb aquest relat, els dies interminables dins un hospital . Penso que està be que algú tingui la valentia de parlar-ne.

    La Fada

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86520 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.