Un xic d'intimitat, per favor

Un relat de: Buk

Ja no es valoren les coses com abans. La intimitat per exemple. Entre tanta globalització, e-mails, bluetooth i parides per l'estil, li hem donat una puntada de peu a qualsevol tipus de privacitat.

Ahir, per exemple, en mig de l´autobús atapaït de gent, una noia va decidir que el transport públic era un lloc tan bo com qualsevol altre per a enviar al seu xicot a fregir espàrrecs. I ni curta ni mandrosa es va embolicar en una discussió davant la mirada incòmoda dels passatgers. Vàrem assistir violentats a tota una llista d'insults i retrets mentre buscàvem un lloc on posar la mirada. La dicusió va anar pujant de to i com es veu que el personatge en qüestió no cedia als seus arguments, l'ofesa li va passar per la cara totes les seves infidelitats. Es veu que el molt canalla la va enganyar amb una amiga seva. De la noia, dic. Aquesta va deixar clar que no tenia temps que perdre amb un individu de tan poc seny i davant la proximitat de la seva parada, li va penjar el telèfon donant per resolta la discussió i la relació. Si senyora. Molt ben fet. Amb aquesta gent no val la pena ajuntar-se. Si és que aquest crápula no et mereixia, pobreta meva.

En fi, que ho tinc clar. Per a un servidor, la intimitat encara és un luxe.

Comentaris

  • Una ironia boníssima[Ofensiu]
    brideshead | 01-07-2005

    Tens raó, molts dels valors de sempre, com el dret a la intimitat, s'han perdut amb l'arribada de les noves tecnologies... com el mòbil, per exemple.

    Has fet un retrat molt simpàtic dels temps que vivim. Humorístic, agredolç i amb un component social al darrera molt interessant. Felicitats. M'ha agradat molt!

    Un petó!

l´Autor

Buk

60 Relats

104 Comentaris

69776 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
Em pareixen un 11 de maig del 73. A Barcelona, la meva ciutat estimada/odiada per igual.
D´ençà fins ara la meva vida ha transcorregut més o menys com la tots.
He participat en diverses antologies, tant de poesia com de prosa, com la de relats en català versió 2.0 i 10x10 microrelats.
També col.laboro amb revistes i projectes varis.
Al 2006 vaig guanyar el tercer premi del II Premi Grau Miró de Haiku, així com un accèssit, en el mateix concurs, per un altre conjunt de haikus presentat.

Per llegir més coses meves, clickeu aquí:

Lluitant a la contra