Un regal inesperat

Un relat de: rautortor

[11 de setembre] Cada any em llevo i, encuriosit, miro per la finestra les senyeres dels balcons veïns. La meva festa és també la festa dels catalans i m’emociona pensar que tots som feliços, més o menys optimistes, però sempre, sempre, reivindicatius.
[de 2013] Avui lluu un bon sol i abelleix de passejar una estona per la ciutat, aquesta vegada, però, més solitària que en altres ocasions. La gent ha fet via cap a la costa perquè allí s’ha concentrat la gran diada. Així i tot, les terrasses dels bars faran un bon calaix.
Casualment, estic sol a casa. Hauré de pensar en el dinar. Em sembla que posaré a refrescar un “marquès de riscal” del 2009 i em compraré una fideuada al restaurant del Lluís, que les fa exquisides, i, de postres, mitja dotzena de lioneses de can Pons. Decidit.
Mentrestant, espero que soni el telèfon. D’un temps ençà ja m’estic desacostumant a les felicitacions. Darrerament, l’eufòria nacional ha situat el meu aniversari en un segon pla i, tot i que és un dia assenyalat, ni els amics se’n recorden. És difícil competir amb una efemèride tan poderosa i engrescadora. Però, malgrat la sensació de soledat, no queda cap més remei que acceptar-ho de bon grat. La causa és la causa.
Quan era més jove, tot jugava al meu favor. Era com fer un dia més de festa major: els petons, les abraçades, els regals, la celebració a casa i al bar amb els companys de colla...
Tot esperant el que no acabava d’arribar, se m’ha fet tard. Ja són les dotze i hauré d’agafar el cotxe, que el restaurant queda una mica lluny de casa, tot i que a Lleida no hi ha distàncies. Som-hi, doncs!
...
Ei, on sóc? Ah sí, sóc dins el cotxe. L’últim que recordo és que estava parat davant el semàfor mentre esperava sortir de la rotonda de la plaça. Després, un cop molt fort pel darrere i un altre pel davant. Mig estamordit, he baixat del vehicle i ...
Vaja, aquest regal sí que no me l’esperava.


Ah, la fideuada estava, com sempre, saborosa i el vinet al punt. Per res del món, un accident de pa sucat amb oli m’havia d’aigualir la celebració. La propera vegada, però, em sembla que hi aniré a peu. De grat o per força, ja que el meu cotxe ja té els seus dies i serà un miracle si no me’l declaren sinistre total.

Comentaris

  • no té perdó...[Ofensiu]
    joandemataro | 27-09-2013

    hi ha temps per tot i mai ens hem d'oblidar dels amics ni de la família,,,, és el més important, tot i que també ara estem aprenent a lluitar pel bé col.lectiu !

    positiu el protagonista tot i el regal inesperat que seria la guinda per aun pessimista per tancar-se a casa sota els llençols !
    gràcies raül pel teu comentari tan elaborat i enriquidor per mi, al meu últim poema existencialista

    una abraçada !! ;-)

  • Trobo fantàstic[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 27-09-2013

    que els homes sàpiguen cuinar. (El meu marit, entre moltes altres coses, fa una caldereta de llagosta i uns calamars farcits de "mousse" de carxofes, deliciosos.)
    No recordava que el teu aniversari era l'onze de setembre i , encara que sigui tard, rep la més sincera felicitació i desitjo, de tot cor, que no et facin mai més, regals com aquest.
    Una abraçada, Raúl.

l´Autor

rautortor

223 Relats

757 Comentaris

140203 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Raül Torrent i Torrent (Menàrguens, 1945)

A més d’un sentimental impenitent, em considero un lletraferit sense remei. La docència, la història i l’arquitectura són la meva dèria i conformen bona part de les meves metes; la poesia, en canvi, és la companya de viatge, complaent i seductora, que tothora m’ajuda a descobrir qui sóc.




Fotografia d'Arno Rafael Minkkinen