Un NADAL sense TU

Un relat de: kispar fidu

Talment com si es tractés de la pròpia experiència, recordo aquells Nadals de fa uns anys, viscuts pels nostres avis, com si jo també hagués format part d'aquelles senzilles celebracions que omplien la casa de somriures.

Enyoro la teva noble senzillesa. La teva entrada a aquelles llars fredes que demanaven una mica de caliu, però sense abusos.

Sense la teva senzillesa, ara res és igual.

Els Nadals de fa uns anys eren simples i es celebraven sense gaires luxes. Es donava més importància a la companyia que als "obsequis" anomenats també regals, actualment excessius pel meu gust.

El Nadal no era només uns dies de vacances on tot són llums i consumisme, i on sembla que les trobades familiars facin més nosa que servei. La gent valorava més estar acompanyat de persones a qui estimaven i que donaven caliu a la casa.

Enyoro el caliu d'aquella celebració senzilla al voltant de l'escalfor de les flames d'un foc.

Senzillesa coneguda tan sols pels records d'uns avis, però estimada com el propi record d'una festivitat celebrada.
Sense haver-te viscut, t'estimo i enyoro per la teva senzillesa.

Aquells Nadals que brillaven per l'estimació que emergia de cada rostre i la lluentor d'il·lusió que es respirava en la mirada.

Voldria poder recordar-te talment com si es tractés d'una experiència viscuda.

Voldria poder seguir celebrant-te com un Nadal senzill, sense luxes ni ambicions.
Estimant-te sense haver notat la teva escalfor i desitjant-te sense haver-te tastat.


Comentaris

  • esperit de Nadal [Ofensiu]
    somriure_90 | 20-05-2006 | Valoració: 10

    Completament d'acord, el Nadal hauria de ser això, no unes dates on el consumisme és el que té el paper protagonista, on l'amor i l'estima es substituida per un feix de diners.

  • Un Nadal amb ELLS[Ofensiu]
    George Brown | 16-05-2005

    Això és el veritable esperit del Nadal.

    (se'm fa estrany comentar un relat sobre el Nadal ara que ja comença a fer força calor... però, tot i que el relat esta centrat en el Nadal, crec que podria ser aplicable a molt altre moments de l'any, a molts altres moments de la vida)

    Estic totalment d'acord amb el que expresses, amb aquest enyor d'un Nadal simple i senzill, on el més important era el recolliment i no pas l'opulència... però estar en les teves mans fer marxar enrere i tornar a aquell Nadal tant enyorat.

    Si un dinar de compromís, es fa simplement per compromís, és l'estupidesa més gran que hi ha, si és fan regals per quedar bé, val més no fer-los... com a exemple, et diré que jo aquest Nadal passat no faig fer cap regal, i no vaig permetre que me'n fecin cap, l'únic regal que necessitava era una abraçada i gaudir d'un gran dinar amb tots aquell que estimava, sense cap compromís. Per mi això és el que ha de ser el Nadal, gaudir de la companyia de la gent estimada... i res més.

    una abraçada,
    Jordi.

l´Autor

Foto de perfil de kispar fidu

kispar fidu

133 Relats

861 Comentaris

211244 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
si vols descobrir, reCREA


De l'1 d'abril del 86. Sant Quirze(nca) del Vallès.


Escric per a teixir teranyines d'entortolligades paraules, i per a extreure què penso i sento quan sembla l'única manera.


Jo? esperit lliure, ànima catalana, cabreta biciada, somiadora, lluitadora, ment incansable, cul inquiet (i cap), ànima voladora, emprenedora, apassionada de l'art, i... deixeu-m'ho dir... poeta (a petits passos, però constants, formant-se).


kispar què? KISPAR FIDU
Gemma Gelabert Gonzalo