Tinc els ulls d'or, doncs em permeten veure-hi

Un relat de: Nefertitis

Venia de treballar i caminava a pas ràpid. Hem sentia cansada i un tel de tristesa borejava el meu cor. Les altes temperatures feien evidents la calor intensa que suportava la ciutat.
Caminàvem pel mateix carrer. A simple vista érem iguals, però hi havia quelcom en tu que ens diferenciava; tu necessitaves un guia per caminar, el teu bastó, mitjançant el qual anaves fregant la capa superficial de tots els objectes amb els quals topaves. De sobte t'has quedat encallat entre aquelles maons mal posats. Per uns instants he vist que perdies tota la seguretat. Restaves davant d'aquells vigorosos objectes de la construcció mentre els colpejaves sense poder travessar-los. Llavors m'he acostat, t'he agafat de la mà i t'he ajudat a travessar indicant-te que el carrer estava en obres i que tot ell estava replè de sacs de granissa, sorra, rajoles... "Muchas gracias guapa, ojalá hubiera más gente como tu". Aquestes han estat les teves paraules, les quals m'han arribat al fons del cor. Era cert, el carrer estava replè de persones que absortes per l'estrés caminaven a pas ràpid intentant evitar qualsevol contacte.
Ara, després de tot me'n adono de que tot el que avui em preocupava ha deixat de tenir importància. Les meves pors no s'han esvaït, potser encara noto aquell crit intern... Però d'alguna manera em sento afortunada. Cada matí quan obro els ulls... Hi veig!

Comentaris

  • he tingut sempre una especial importància en els ulls[Ofensiu]
    Marc Freixas | 10-04-2010 | Valoració: 10

    perquè, com tu
    cal escriure sobre tot el que ens envolta,
    però també especialment
    per a tota aquesta gent meravellosa
    que tenen uns ulls molt diferents als nostres... són ulls plens de vida amb una mirada preciosa, que diuen moltes més coses de les que podem arribar a imaginar

    he dedicat alguns poemes als ulls d'aquesta gent... precisament "la força dels teus ulls" va en certa manera relacionat al problema de la vista, encara que també hi va cap a altres coses com la fam i la pobresa


    bé, enhorabona pel teu immens relat nefertitis

    una abraçada

  • Un parell de tresors[Ofensiu]
    Unaquimera | 09-04-2010

    Acabo tot just de descobrir-te per una d'aquelles casualitats típiques d'aquesta pàgina, i en arribar al teu espai, veig que tens publicats un munt de relats: tornaré a passar per aquí, per tal de conèixer millor el teu estil, però de moment he de dir-te que el text que acabo de llegir m'ha semblat prou interessant.

    La teva prosa resulta clara i eficaç per comunicar el que veus, el que fas, però sobre tot el que sents: això no és poca cosa!

    M'he sentit atreta de seguida pel títol d'aquest relat, que resulta que té un lligam amb un de meu: es tracta de Desitjos des de l'obscuritat i te l'ofereixo per si et ve de gust fer una llegida; només has de clicar damunt les lletres en color per anar-hi; si ho fas, espero que t'agradi.

    I espero saber de tu, tornar a llegir-te... però de moment, t'envio una abraçada per celebrar la descoberta d'avui,
    Unaquimera

  • No puc fer altra cosa...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 09-04-2010 | Valoració: 10

    No puc fer altra cosa que traduir la frase que et va dir el teu personatge invident: Moltes gràcies, bonica, tant de bo hi haguessin més persones com tu.
    Amb senzillesa, ens narres una escena urbana que ens fa veure en que poc valorem allò que tenim. I també ens mostres el poc solidaris que podem arribar a ser, potser de manera quasi inconscient, desviant la mirada quan el que veiem no ens agrada.
    -Joan -

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86706 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.