Tancat en l'horror de la foscor.

Un relat de: Unicorn Gris

Per la paret hi ha torxes que a dures penes estan enceses, i que no disposo ni d'encenedors ni de cap sistema per a encendre-les més. Dónen una impressió rogenca al túnel, una impressió de sombres vacilants, com si alguna criatura de foscor estigués a punt de saltar-me i clavar-me les dents. Tot són fantasies, em repeteixo, perquè quan miro, aquesta criatura de fantasia ja no existeix, però tinc que repetir-me constantment que tot són ilusions, però ja tinc present que estic tant atemorit que em costa distingir entre la realitat i les emocions.

Els meus passos ressonen pertot arreu, creant un eco misteriós que ressona tènuament per tots els racons. Ingènuament, no sabent què fer, crido per tot arreu: "Què hi ha algú? Socors, estic perdut!". Només un tènue sonoritat em repeteix les meves paraules, però no escolto res més, excepte algun soroll d'alguna rata perduda pels passadissos. Quan veig el petit rossegador, corrent pels passadissos, tinc la trista certesa que em veig tant perdut com ell.

Hores i hores camino pels passadissos. La gana em provoca malestar a l'estómac; la sensació de buidor em domina i la tristesa em fa molt llargues les hores. La set em fa escurar incansablement la gola buscant algun líquid. El túnel és com si s'allargués eternament, i ja poc a poc desespero de poder sortir d'aquest pou d'amargura.

Els meus propis crits ressonen més dins meu que pels ecos del túnel. Ja estic cansat de caminar: les meves cames fan figa i el meu esperit es derrumba mentre el meu cos cau a terra...

Comentaris

  • Ben fet[Ofensiu]
    lluiskr | 16-05-2015 | Valoració: 10

    Descrius molt bé l'angoixa de la foscor

  • Marla | 06-03-2007 | Valoració: 10

    Sempre acabem sortint de la foscor, i mentre, sempre és recomanable imaginar paradisos (i buscar la manera de sortir de la foscor).

  • Saps...[Ofensiu]
    Maragda | 12-07-2005 | Valoració: 8

    com mantenir la intriga, eh? Bon relat noi!
    Em preguntes on em vaig inspirar per a fer el poema que m'has comentat. Bé, si em preguntes això és per què, naturalment, no n'has llegit la introducció. El vaig escriure el maig de l'any passat arràn de la mort d'un amic meu. El que vaig sentir en aquell moment, és el que hi he provat de transmetre, no sé si amb gaire encert...
    Salut!

  • Hola Carme.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 18-04-2005

    Veuràs Carme, aquest relat és un que vaig fer en classe de literatura, i que vaig aprofitar per posar aquí.

    A classe ens van demanar un relat que transmetés la por i una cova determinada. I vaig fer aquest.

    Per això, per ser un curt relat, no té ni principi definit ni final definit.

    Perquè ens poguem entendre.

  • La llengua parla[Ofensiu]
    Carme Cabús | 31-03-2005

    Hola Crom,
    Gràcis pel teu comentari sobre el "Floquet de neu". Vaig anar a la teva`pàgina i vaig llegir la notícia sobre "El Floquet!" de veritat. Molt maca.

    He llegit el teu relat i és d'una vivor espaterrant. Hi sóc de ple a dins per la màgia de les paraules i, gràcies a elles, visc les sensacions des de dintre el protagonista.
    Molt bé!

    És un relat de sensacions, sense història, pròpiament. O potser no l'he sabuda entendre. Una metàfora, potser?

    Fins ben aviat.

Valoració mitja: 9.25

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161505 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!