"Superflú!" o pensaments adormits davant una tassa de cafè (Tema: poder)

Un relat de: Biel Martí

M'agrada aquesta cafetera expresso, és lenta i cara però fa el cafè molt bo. He de triar un llibre nou pel tren. Després de conèixer Ignatius J. Rilley, protagonista de "La conxorxa dels enzes", ja res em sembla estrany i tot allò abans considerat estrany, ha baixat al grau de superflu. Superflu és una paraula molt curiosa. "Superflú" podria ser un personatge de còmic. Tindria poders com ara la castedat (no es pot negar a que a dia d'avui aquest és un superpoder autèntic), podria ser també un superheroi morós ja que no té identitat secreta i no es guanya les garrofes... No, haurien de ser poders més originals: ni invisibilitat, ni velocitat de llamp, ni força desmesurada o sentits especials, tampoc superagilitat... I els orígens? Tota mena de bèsties han estat usades... Qui pot ser Superflú? Jo, el veí del tercer, el del quiosc de la cantonada? Me n'he anat del tema, em sembla. Deia que ja res em sembla estrany després de Rilley i he de triar un llibre nou tement que no em sorprendrà. Avui només menjaré dues torrades amb melmelada de gerds.
Ones d'energia, dispara ones d'energia invisible! Sempre m'ha agradat aquesta possibilitat, una mica com Bola de Drac. I els poders mentals (telecinesi, llegir la ment dels altres...) i també manipular el temps. De petit somniava en deturar el temps per poder aixecar-me a copiar un examen sense despertar sospites, per poder fer petons a les noies i retrocedir si no sortia bé... He de comprar mantega. Hem quedat que dispara ones d'energia i manipula el temps... i telecinesi. Com tots és valent i atractiu, curat d'ensurts per un passat traumàtic. Jo sí que estic curat d'espants, seré jo un nou "Superflú!", com l'amant hipotètic de la veïna, que deu haver conegut a base d'enviar e-mails libidinosos i que va accedir a una hipotètica cita creient-la sexy i jovenívola? Clar que si l'amant és Superflú, no seria cast... Ui, que se'm refreda el cafè!


Comentaris

  • el trobo...[Ofensiu]
    Basileia | 29-12-2006 | Valoració: 8

    fresc, espontàni, divertit i diferent...té quelcom que m'agrada...i qui es pot considerar superflú...¿?...

    un petò

    Basileia

  • diferent[Ofensiu]
    qwark | 29-12-2006

    Diuen que el cervell humà és una màquina que no deixa mai de pensar. Aquest relat sembla una transcripció directa d'un monòleg interior. Sense objectius, sense revisar (al final, la castedat és o no és un poder Superflú?), per passar l'estona mentre el cafè es fa o es refreda (no m'ha quedat clar si era una cosa o l'altra).

    És un tipus de relat diferent al que ens tens acostumats. Personalment, m'agraden més els altres, però està bé experimentar de tant en tant. Mai se sap quins poders nous podem adquirir explorant territoris desconeguts...

  • Flanagan | 28-12-2006

    Em recorda força als monòlegs interiors o converses trivials de pel·lícules com Pulp Fiction, Reservoir Dogs.
    Per a mi, molt col·loquial i espontani.
    M'agrada.
    Cuida't

    Aleksandr

l´Autor

Biel Martí

84 Relats

620 Comentaris

238008 Lectures

Valoració de l'autor: 9.29

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona el 4 d'agost de 1973. La meva infància va transcórrer amb una normalitat quasi absoluta. A EGB, cada mes feiem un concurs de relats per classes, i d'aquí em va l'afició a escriure. He estudiat educació social i vaig fer uns quants anys psicologia, fins que per desamors i desmotivació ho vaig abandonar. Després d'haver treballat en gairebé tots els camps que aquesta professió m'ofereix, actualment treballo de tècnic de joventut al Vallès Oriental. He viscut tota la vida a Barcelona (Guinardó, Poblenou, Carmel), però ara visc a Premià de Mar.

Tinc al·lèrgia als acars i als gats (un record per la meva exgata, la Runa, que ara passeja pel pis d'un amic), sóc fòbic a les aranyes i a les alçades i no suporto els coloms de ciutat. Sé parlar català, castellà i anglés, i tinc nocions de francès.
Autors destacables: Nabokov, Capote, Chejov, Greene, Cortázar, Auster...
M'encanta el sol, la lluna, el mar... El color taronja i el color negre.

I sí, jo vaig ser fan de Bola de Drac

El meu emili: martiramos@gmail.com
El meu blog en castellà: www.lapsicologiadelosmonos.wordpress.com