Somnis per un món millor

Un relat de: fidel a la utopia

A voltes tanco els ulls i somio. Suposo que no és quelcom especial, ho fa tothom i tampoc cal anar-los pregonant. Tanmateix crec que els meus somni s'ha d'explicar per transmetre esperances d'un futur millor.
Doncs anem al gra; acostumo a somiar un món on conceptes com la tristesa, la soledat, la por, la desconfiança, la ignorància i el passotisme no hi tenen cabuda. La bandera d'aquest món és la llibertat. Tots els pobles tenen dret a escollir el seu futur i paraules com dictadors, països opressors, oprimits, asilats i guerres han desaparegut del diccionari a més, tots els ciutadans tenim unes mateixes condicions uns drets i deures i no es fan distincions per motius sexe, edat o cultura.
Les malalties sovint són fàcils de guarir i ja s'ha erradicat la falta d'aliments i infrastructures al tercer món.
La natura també té un paper destacat en aquest somni. Ella ens permet viure amb ella cuidant-la i respectant-la però a la vegada es deixa viure d'ella oferint-nos elements necessaris pel nostre dia a dia.
Al cap d'una estona desperto i torno a la realitat; només em cal llegir el diari, engegar la televisió o donar un tomb pel meu voltant. Avui per avui només importen els diners el poder i el prestigi i tota la resta són somnis com el meu. Alguns diuen que és la utopia però jo estic segura que amb l'esforç i dedicació de tots ho podem aconseguir

Comentaris

  • El fonament de quatre posicions[Ofensiu]
    iong txon | 23-07-2006 | Valoració: 9

    és la base de l'ideal original de la creació, tant al nivell individual com al familiar, nacional, mundial i còsmic. Això consisteix en aplicar el model d'una família ideal a tots els nivells. El fracàs del marxisme ja ha demostrat que sense Déu la utopia no és possible, és a dir, sense la promoció dels valors absoluts a tots els nivells, la societat ideal no es realitzaria mai.
    Tenir un somni és bo però sobretot cal viure en coherència amb els propis ideals.

    Has fet una breu introducció i després descrius el teu somni, que seria el cos del relat. Al final fas una ullada a la realitat i després d'aquest "aterratge" clous l'assaig amb un missatge d'esperan¢a en forma d'una crida a la cooperació. Està ben estructurat però potser has abusat una mica massa dels punts i apart -jo hauria passat amb dos. És una opinió personal i en tot cas un problema més que res estètic.

    Està molt bé. Anima't i a seguir escrivint.

    Quim

  • bé, be...[Ofensiu]
    Aida | 23-07-2006

    bé, está bé, pero es una mica curt... podries haber fet una descripció més gran d'aquest ¡somni que tots volem. pero está b ;)

l´Autor

fidel a la utopia

22 Relats

19 Comentaris

24699 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Intento escriure tot allò que barrina el meu cap, deixant-me endur pels sentiments, tot i que encara no he descobert el secret per mostrar les meves idees, dèries, desitjos, sentiments, pensaments... de la millor manera possible, de fet el resultat és el que m'importa menys, ara per ara, valoro el camí que es recorre per arribar al resultat final del relat.
Gràcies a tots els que llegiu i comenteu.
Salut i revolta


Com la pell de la bresquilla,
que arribara per Sant Joan
-quan s'acurten les nits-
dóna'm la boca;
em beus des de l'abisme
i a penes pots somriure.

Arran de la ferida
et parle de demà,
i t'explique amb els dits
que sempre em torna
un gran desig de viure't
que a penes puc descriure.

A voltes ets la dida
i a voltes la destral
que veu tots els envits
d'aquesta aposta,
sense que ningú et dicte
com és com has de viure.



http://lluita.blocat.com/