SÓC UNA DONA

Un relat de: angela nin
SÓC UNA DONA

No sóc rossa, no faig metre vuitanta, ni tinc divuit anys. Però m'agradaria ser model, d'aquelles que surten a les revistes del cor. Sempre que les veig penso com s'ho deuen passar de bé.
Tan aviat les veig envoltades de glamour amb uns vestits dels millors dissenyadors en una festa on hi han actors, polítics, empresaris, sobretot gent de molta pasta, o presentant joies que valen una fortuna, o inaugurant botigues de les que jo només puc mirar els aparadors, com les veig amb vestits senzills en un país miserable envoltades de nens esprimatxats que no tenen ni força per alçar els braços tan prims a causa de la desnutrició que pateixen. Però val a dir que també fan goig. No sé si el tenir diners i fama porta implícit fer-ne de goig, però totes són guapes i llueixen unes figures espectaculars.

És divertit, o potser caldria dir obscè, veure una d'aquestes dones anunciant cremes per aprimar, que et volen fer creure que si les utilitzes et podràs tornar com elles. Però si elles ja van nàixer així de ben fetes. Hi ha incautes que s'ho creuen, jo mateixa fa mesos que me n'he comprat una, d'aquestes cremes, i encara espero assemblar-m'hi ni que sigui una mica. La panxa segueix igual de voluminosa.

També he intentat rentar-me el cap amb el mateix xampú que usa la Claudia Shiffer, però el meu cabell segueix com sempre, pobre i sense vida, no puc lluir una melena tan esplèndida com la seva.

Fa dies em vaig comprar una crema per la cara que trau les arrugues, diuen, i la Penèlope ens la recomana perquè nosaltres valem el fet de cuidar-nos. No crec que ella en necessiti gaires de cremes. De moment, jo encara no he notat res. Les potes de gall segueixen al seu lloc.
I els perfums? Què me'n dieu, dels perfums? N'he provat uns quants, però us puc assegurar que mai he aconseguit lligar-me un home com els del anuncis de la tele.
Jo crec que les úniques ofertes que ens poden ser útils a les dones, són les següents.
Compreses per la pèrdua d'orina
Pomada per les hemorroides
Pastilles per la inflor del ventre i no semblar un globus
Iogurts per evitar el restrenyiment
Iogurts per enfortir els ossos i prevenir l'osteoporosi
Beuratges que ens donen energia per fer les tasques de la llar i per poder anar a recollir els fills a l'escola al sortir de treballar.
Veure molta aigua, ens netejarà per dins i per fora.
I moltes coses més que ara no em venen al cap.

He de reconèixer que tothom es preocupa per nosaltres, i cada dia em desperto més contenta i feliç perquè sóc una dona, i si segueixo tots aquests consells i compro tots els productes que ens ofereixen pel nostre benestar, potser sí que arribaré a ser una model, però quan començaré a veure els resultats, segur que ja seré una model caducada.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer