Sentir-ne el gust

Un relat de: kispar fidu

De petita tenia por a la foscor. Durant la nit, la casa se'm queia a sobre. Anar d'un costat a l'altre o pujar a la meva habitació mentre tots continuaven a baix, resultava ser un mal son, i aquell instant se'm feia etern. Ara aquesta por ja no la tinc, de nit em moc pels passadissos sense temor, i fins i tot m'encanta passejar de nit pels carrers solitaris amb la tènue claror de les faroles.

Més endavant, vaig començar a tenir gran temor a la sensació d'una punyalada travessant-te l'esquena. Però ara, a vegades tinc curiositat de sentir-ne el gust, sentir com penetra el teu cos i t'extreu la vida. Com s'apodera de tu per moments... no sé pas si el que deus sentir deu ser dolor o llibertat... Si, llibertat... llibertat de sentir que res et manté lligat a la vida, sentir que tot s'esborra de la teva ment. Sentir que cada pensament, cada sentiment, flueix i es fon entre l'aire, que el patir desapareix, que tot se'n va, sentir-te allibera't del teu propi cos... Si, pot semblar estrany, però a vegades ho penso. Sé que en veritat no deu ser molt bona experiència, i que no tens marxa enrere, però "m'agrada" pensar-hi.

Ojalà hagués nascut enmig d'un bosc salvatge, on no hi habités ningú, on només tingués la companyia de la meva pròpia soledat. On els batecs del meu cor fossin l'únic soroll que es pogués sentir. On la gent no em pogués jutjar, on ningú tingués el dret o la possibilitat de dir-me el que he de fer o deixar de fer... On en cap moment tingués la sensació de que sóc una màquina que actua per la simple rutina. On no tingués la necessitat de qüestionar-me el per què de l'existència. On no em calgués dubtar del per què som aquí. On no dubtes mai del que penso.

Tant de bo pogués sentir el gust de l'alliberament, tot i que tan sols fos per uns instants, i en el cas de no agradar-me, tenir la possibilitat de tornar enrere.
Tant de bo la vida es plantegés d'una altra manera i no tingués la curiositat ni la necessitat de sentir-ne el seu gust.
Tant de bo no volgués tastar-la. Tant de bo no desitgés mai deixar de palpar aquest terra.

Comentaris

  • Intens i complexe...[Ofensiu]
    ROSASP | 03-03-2005 | Valoració: 9

    Un relat ple de sensacions i sentiments, de lluites internes per comprendre.
    Qui no somia en ser lliure en cos i ànima?
    Viure en societat no és gens fàcil i se'ns generen molts dubtes existencials i moltes preguntes, molts cops ens manca l'espai per poder trobar el que som en realitat i no quedem encaixats en cap lloc ni en cap model.
    Però la soletat ens limitaria també i ens pendria unes altres coses i l'alliberació de la mort no deixa de ser només la fi de l'existència.
    Que complicats són els nostres caps que sempre rumien alguna cosa, però al mateix temps quin munt de somnis i pensaments abstractes alimenten les nostres ànimes que sempre somien ser lliures...
    Intens i complexe, però fantàsticament narrat el teu relat.
    Gràcies pel teu comentari i una abraçada molt gran!

  • HEM DE MIRAR QUE LA VIDA NO ENS APUNYALI LA LLIBERTAT!![Ofensiu]
    GIOMA | 03-03-2005 | Valoració: 9

    M'ha encantat la frase: "llibertat de sentir que res et manté lligat a la vida". Pero crec que no deu ser molt meravellosa aquesta manera de sentir com t'alliveres de la vida.
    La soletat està molt bé en alguns moments. Sempre va bé esta sols durant una estona. Pero la soletat eterna pot fer que acabis sent presoner de tu mateix. Tampoc seria llibertat.
    I tots sabem de com és d'injusta la vida, pero hem de buscar i seguir lluitant per allò que ens fa sentir bé i lliures amb nosaltres mateixos. és més dificil caminar mirant avall, que no pas lluitar mirant cap a munt. És més dificil caminar amb un punyal atravessan-te l'esquena que la llibertat de no portar-lo.
    Bon relat!!
    SEGUEIX ESCRIBINT LLIURAMENT!!

l´Autor

Foto de perfil de kispar fidu

kispar fidu

133 Relats

861 Comentaris

210868 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
si vols descobrir, reCREA


De l'1 d'abril del 86. Sant Quirze(nca) del Vallès.


Escric per a teixir teranyines d'entortolligades paraules, i per a extreure què penso i sento quan sembla l'única manera.


Jo? esperit lliure, ànima catalana, cabreta biciada, somiadora, lluitadora, ment incansable, cul inquiet (i cap), ànima voladora, emprenedora, apassionada de l'art, i... deixeu-m'ho dir... poeta (a petits passos, però constants, formant-se).


kispar què? KISPAR FIDU
Gemma Gelabert Gonzalo