Sentiments trenats

Un relat de: Aina_R

Tens 32 anys, la majoria dels amics ja casats, algun fins i tot divorciat, els que queden per casar encara no han arribat als 25 i alguns d'ells ja comencen a veure's amb alguna noia de manera seriosa. Et sents sol, i et resignes a una solteria que fingeixes que és volguda, però en el fons no fas més que desitjar i trobar a faltar l'escalfor d'una parella, que ara no sabries com encabir en la teva vida, i a canvi, exposes davant de tothom una indiferència de bon actor, i et conformes en beure un combinat rere l'altre, com si al fons del got a la llarga hi haguessis de trobar alguna resposta.

Quan arribes a casa, fent tentines per l'ebrietat, la truques, truques la noieta tendra que et besa l'esquena i t'acarona amb suavitat, la truques perquè penses en ella i t'espanta tant la soledat de la casa... desitjaries la seva pell a propet de la teva, encara que saps que els teus roncs no la deixen dormir. La truques perquè et penedeixes de no haver anat amb ella i les seves amigues quan t'ha convidat. La truques perquè ara tems que el seu cos dòcil i jove estigui entre els braços d'algú altre. La truques perquè vas renunciar a la possibilitat de tenir-la en exclusiva per una por a un no-sé-què, i ara, ara et corrou aquesta soledat.

Ella no ve, s'ho està passant d'allò més bé, no goses demanar-li amb qui més està o si s'ha trobat algú interessant, i et desplomes sobre el sofà, no et veus ni en cor de pujar a l'habitació al pis de dalt. L'enyores i no li dius, l'estimes i no li dius, tems que se'n cansi, i en aquell precís moment, quan la por t'envaeix tant que per causa de l'ebrietat no pots contenir les llàgrimes, et dius a tu mateix que el millor és la indiferència, t'enganyes amb motius que no hi són, et dius que és massa jove per lligar-la o que tu massa carca com perquè aguanti al teu costat. Si li preguntessis, ella et diria que t'estima, però no ho fas.

I a l'endemà, gairebé avergonyit per aquesta mostra d'afecte que denotava masses sentiments entre línies si bé cap d'explícit, quan ella et truca per saber com estàs, et dius a tu mateix que ja li diràs alguna cosa més tard. I més tard, t'espanta tant tot plegat, que no li dius res, i te'n vas a dormir, i et fas una palla pensant en ella i el seu cos, i les nits que vau jaure plegats perquè la tenies i era teva i res se't negava i la podies posseir, i ara, ara et fas una palla, però després sols podràs dormir amb la teva soledat imaginant i tement alhora que ella, potser algun dia, trobi algú a qui no li facin tanta por els sentiments, i després sigui ella qui no et respongui més a les trucades.

Comentaris

  • Dir el...[Ofensiu]
    Perkins | 04-09-2008 | Valoració: 9

    que un sent és complicadíssim. Hi ha gent que no ho arriba a fer mai, hi ha gent que sempre s'amaga darrera d'una disfressa feta a mida mentre es va corroent poc a poc per dins. I això és dolent. Pots acabar tant malament com el protagonista del relat.

  • Absn no sigui massa tard...posem-hi remei![Ofensiu]
    ORIOL | 03-09-2008

    Quantes vegades ens hem trobat en situacions similars. Les maleïdes pors als sentiments, tan perfectament reflectides en aquest preciós relat. Sovint som covards per expressar allò que sentim, allò que volem, allò que desitgem, i deixem escapar el tren. Diuen que hi ha trens que només passen una vegada a la vida, i quan s'atuen a l'estació del nostre cor, cal aprofitar-ho.
    Potser mai sabrem ser bons maquinistes, ni bons passatgers, però quan ja passem de la trentena, hauríem d'aprendre a pujar al tren sense cap mena de por i saber emprendre el viatge amb la persona que estimem al nostre costat, abans que el desencís, el cansament, i la desil·lusió de l'altre persona faci convertir aquest viatge en tren en un distanciament irremediable i insuperable.Mai una palla ni satisfer un desig per un moment substuirà ni el viatge amb tren ni tenir a un passatger o passatgera que t'està mirant al teu costat! Felicitats!

l´Autor

Foto de perfil de Aina_R

Aina_R

28 Relats

77 Comentaris

36217 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Mai he acabat de saber quines coses són importants a destacar en la biografia d'un mateix...
El 2008 es publica Dotze pessics de vida sota el pseudònim d'Aina Roig, és en aquest moment que neix Aina_R i que començo a publicar alguns dels meus textos i poemes a relatsencatala.cat
El 2015 perdo una mica la vergonya i es publica Swing Club, Deixa't endur per la música fent servir el meu nom Anna Masnou. www.resalt.cat/swingclub
El 2021 surt una guia de l'Ansietat al Benestar (en català i castellà) i un conte Adéu, Avi (en català, castellà i anglès)
Vaig néixer en un poblet envoltat de boira, fa ja un bon grapat d'anys
A P-4 (com a tothom, suposo) em van ensenyar com ajuntar les lletres per fer paraules, i les paraules per fer frases, des d'aleshores, escriure es va convertir en una activitat tant natural com respirar.
Encantada de poder publicar aquí i de poder llegir també als autors meravellosos que hi ha.
Una abraçada :)