Secrets d’antigues civilitzacions

Un relat de: garbi24
Els més poderosos es dedicaven a fer piràmides, on apilonar riqueses per acompanyar els grans faraons, en el seu darrer viatge, mentre la població malvivia amb la misèria que els donaven a canvi de deixar la vida treballant sota les ordres del fuet.
Sempre, entre el poble, hi ha qui pensa més que els altres. En el transport de les riqueses cap a la tomba es feien desaparèixer unes peces a cada viatge, cosa que més tard es va conèixer com a desviament de fons.
Els qui manaven varen sospitar sempre, veient que hi havia un comerç d’or entre la població, però mai es va saber com es feia. Potser la senzillesa de les coses són l’èxit a la seva continuïtat, durant segles les dones que portaven l’aigua als esclaus, marxaven sempre amb una moneda dins l’ànfora, camí del riu a la cerca de més aigua. Cada nit, una de les dones anava a recollir tot el que s’havia aconseguit durant el dia, per més tard repartir-ho entre la població.
Avui en dia continuem fent el mateix, però amb dues variants bàsiques, es fa descaradament perquè no passa res, i no es reparteix perquè s’ha instaurat l’egoisme a la humanitat.

Comentaris

  • bon escrit amb reflexions...[Ofensiu]
    joandemataro | 04-04-2011 | Valoració: 10

    que donen per pensar i amb un contingut històric que personalment desconeixia, i sempre és interessant de descobrir...
    una salutació cordial
    joan