Repte 318 - Ella no pot tornar

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Robert Conway (9 d'abril de 2008)







Tema: "Un amor impossible"





Extensió aproximada: 400 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "glauc", "fosc", "dolor" i "somriure"





Durada: cinc dies





Guanyador/a: Ferran d'Armengol







Text guanyador:



-Ella pot tornar! -m'escridassa el meu fill tot tibat, a dos pams del meu nas.
A mig camí del sofà tanco els ulls serro els punys, no vull cridar jo també. Arribo a seure, feixuc en el moviment. A sobre d'un coixí m'espera un vell amic, cerco el punt, obro les seves pàgines i reconec l'últim paràgraf llegit, amb un somriure en els llavis segueixo la historia endavant. No m'ha passat res, però en el fons tinc por.
-No ets ningú, tu, sense ella no ets res! -torna a cridar des de l'altra punta del pis, enllà del llarg i fosc corredor d'un vell edifici del barri antic, però l'escolto com si m'estigués a tocar d'orella. Sóc massa gran per tot això. Potser he viscut massa.
Ell ja ha passat dels quaranta i no el reconec ara, però és el nostre petit fill, tenia un mirar glauc i rialler. Aquest que em crida és aquell mateix infant que corria feliç quan em sentia obrir el portal del carrer, a casa. Sortia al replà de l'escala, amb els braços oberts, i abans no arribava jo a l'últim esglaó, em saltava al coll i m'estrenyia, i em besava amb força. Ara encara em saltaria al coll, però ja no fora el mateix.
Maleïda llàgrima que se m'escola galta avall, no em deixa llegir amb claredat. Ja sóc massa gran, m'està esmicolant el cor a petits bocins que no puc ni jo mateix reconèixer, ni un metge podria fer-ho, no sabria quina víscera té al davant. Qualsevol dia em matarà, de pena o de ràbia, no ho sé quin serà el dolor.
Però penso, i ell què farà? Quan hauré marxat restarà tot sol, els seus dos germans no en volen saber res del foll de la família, li han negat qualsevol auxili, li diuen el boig. Ni tan sols viuen al barri vell, fa temps ja, molt abans que el temporal desfés qualsevol lligam, les rates havien abandonat el vaixell, i el port, i els seus carrers adjacents. Diuen no voler que els seus fills -els meus nets- el reconeguin com l'oncle sonat.
-Ella està morta fill! -Finalment crido jo també, -... fa set mesos ja... -això m'obligo a recordar-ho, sense cridar, amb els ulls tancats i negats de llàgrimes, el llibre obert mirant al cel sobre de les meves cames, demanant que algú ens faci cas.
-Tu no ets ningú, res de res, sense ella! -Dóna un cop de porta, la de la seva habitació.
Pararé boig, jo també.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a



Els comentaris del jutge: a cadascun dels relats






Altres textos presentats: Resta de participants


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

284664 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!