Reflexions

Un relat de: terecita

1.És tant difícil definir-se com a entitat separada, una entitat que es pugui sentir només tancant els ulls. D'aquelles que no els hi dones forma, sinó que senzillament la tenen, la són! I potser és cert que cada individu construeix el tot i que sovint hi ha un tot que escollir. Un tot que ens supera i ens elimina però que sense nosaltres ja no seria, que ens necessita tant com nosaltres a ell perquè ens representi. He deixat de ser, vaig deixar de ser ja fa temps, i el món s'entesta en donar-me una identitat, una personalitat, un mèrit que ni és part de mi ni mereixo

2. Cada nit m'adormo (potser no cada, però sovint) amb la sensació que el demà s'acaba, que se'ns menja, i ploro (la maledicció de la humanitat) igual que somric (per fi la natura respira tranquila). I ja no sé què sento i em remoc dins el llit; els llençols m'ofeguen, s'abracen a les meves cames, als meus braços, mentre la manta es perd, refugiant-se sota el llit. I llavors comença la tremolor i ja no controlo el cos i tot allò que tant m'agradava de cop em repulsa, i allò que m'aterroritzava em fascina. El cos suat demana companyia, la d'algú que el protegeixi mentre la ment divaga (sempre més enllà) i els ulls i la boca, confosos, no decideixen si riure o plorar i, sovint a contratemps, fan el contrari.

3. És increible i ja no sé parar i segueixo i segueixo i cada vegada n'hi ha més que pregunten i que m'obliguen a pensar-hi, que en contes de tallar la llana la segueixen filant. Em trobo rodejada, explicant el que penso i sento, el que veig al meu voltant, i de cop veig que tots afirmen i m'adono que més que compartir estic donant un discurs, que el cos em tremola i els ulls se'm mullen... Llavors callo, avergonyida, i intento desaparèixer sense que ningú se n'adoni. I, altre vegada, comença la discussió dins de la meva ment: qui sóc jo per afirmar que només hi ha una veritat absoluta, la meva, i que tot és molt més senzill del que sembla. Qui sóc jo, al final del dia, per dir que som uns egocèntrics i que quin dret tenim a creure que l'univers va ser creat al nostres voltant, en contes de que un dia vàrem aparèixer i vàrem començar a tocar-li els collons.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de terecita

terecita

12 Relats

16 Comentaris

13467 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
Vaig néixer rodejada de somriures, durant un any que ningú oblida (la caiguda de la paret) i en el mes de la orenetes. Filla de pare holandès i mare catalana, la petita i la nena (dos germans grans, només any i mig de diferència entre cadascun) i potser per això també la mimada.
La meva vida és una barreja de sort i esforços, i realment no podria ser més feliç. He recorregut el món, un món que la majoria no saben ni que existeix, i he après a acceptar-ho tot, fins i tot allò que em repulsa per ser tan diferent i distant.
Tinc casa allà on vagi, i el dolor que això em crea (distància, gran enemiga i companya) encara em costa.
Diuen que ho soluciono tot. Diuen que estar a prop meu ajuda i recoforta. Diuen que sóc distant, que no m'apropo, que semblo passar mitja vida en un altre món.
Jo dic que encara em queda molt per aprendre i per agraïr, que encara hi ha un Tot al que he de tornar tot allò que ha sigut tan amable com per donar-me. Jo dic que l'Etern Retorn m'aterroritza i alhora em fa somriure, m'omple de felicitat.
Jo dic que ser feliç és el màxim que puc fer per tothom i tot allò que m'envolta, i que escriure és la meva màxima expresió de felicitat.