Quines coses que fem a vegades (culpa)

Un relat de: llumdenit

Viure amb el sentiment de culpa m'ha fet perdre un temps molt valuós.

Si vaig viure quatre anys amb una persona que em maltractava, era perquè l'estimava amb bogeria, no hi veia clar. Fins i tot em feia creure que jo tenia la culpa de tot. Sempre pagava els plats trencats amb morats de diferents intensitats. El meu cos tenia tota l'escala cromàtica, des d'el blau-vermellós més intens, fins el marró-groc que assenyalava la marca més antiga. Això sí, mai a la cara, no fos cas que algú pogués sospitar.

Quan per fi m'en vaig lliurar, vaig conèixer una variant de la culpa. La sensació d'haver perdut uns anys de la meva vida. Tan forta és aquesta culpa com l'altre, i ... sorpresa! cap de les dues és veritable.

La primera, en el fons ja sabia que m'estava donant gat per llebre, la culpa del malson de violència, drogues i alcohol no era meva.

La segona és un sentiment equivocat. No vaig perdre quatre anys, vaig viure una experiència que no es repetirà, ja vigilaré prou perquè això no passi.

Culpable? no, gràcies. En tot cas, massa inocent, per entregar el cor a qui no se'l mereix. Però no li tinc cap rancúnia, mentre es mantingui ben lluny de mi.

A vegades penso si va existir de veritat, jo vaig passar per tot allò? no m'ho puc creure.

llumdenit

Comentaris

  • Juguen amb la psicologia[Ofensiu]
    | 27-12-2006 | Valoració: 10

    de les persones, els maltractadors. Com tu ho descrius. Quan tenen la víctima lligada sentimentalment a ells, aleshores es deixen anar i allibera'n tota la seva malícia, tots els seus traumes infantils i totes les seves incongruències mentals.

    A més, hi ha l'altra part. La culpa, el penediment o la sensació de temps perdut. Hi estic d'acord. El que és passat passat està, i si és un passat dolent, només ens queda emprar-lo per tal d'evitar tornar a patir en un futur.

    Bon any!

    Dan

l´Autor

Foto de perfil de llumdenit

llumdenit

33 Relats

60 Comentaris

36386 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Estic aqui des de fa uns quants anys, però no n'era conscient. Un amic em va donar la mà i em va ensenyar el camí, i ara si que si, per fi.
Em posaran falta per arribar més de quaranta anys tard? No crec, perque he trobat la llum de nit.
Has sentit mai un calfred al clatell mirant la lluna una nit qualsevol? soc jo, que et parlo a la orella, em sents? ei, només et vull dir hola, no t'espantis.
Benvingut al club de la màgia de la lluna, la llum de nit.
Respira...

si em voleu dir alguna cosa: titindia@hotmail.com