Qui ets?

Un relat de: artemisa

Miro fora de la finestra, veig cases, arbres, verd, molt colors, però em manca alguna cosa. I se què és, però... per què? Com és possible que aquella estranya... aquella... de sobte em ve al cap una lletra d'una cançó, és de Lluís Llach... diu una cosa així com... "Com t'ho podria dir, perquè em fos senzill, i et fos veritat, que ha sovint et sent tan a prop meu..."

Em quedo mirant a fora, i penso en tu, en les vegades que he necessitat la teva veu, les teves abraçades sinceres, el teu somriure contagiós, penso en la sort que he tingut de trobar-te, d'haver gaudit de tot això, de la sinceritat amb la que em parles, de la teva mirada d'ànim, de complicitat, quan tot és negre a ma vida. De les vegades que he sentit la teva mà a la meva esquena, sobretot ara que no estàs, el record de la teva presència, el record del què és una persona que t'estima de veres, el descobriment sobtat de què és l'autèntica amistat.

I ara penso qui ets, aquella estranya que no coneixia, aquella a qui em va lligar l'atzar d'un mes d'abril i que s'ha fet lloc al meu cor, a la meva vida per sempre, i que romandrà passi el que passi, i que farà que moltes vegades em pregunti això: qui ets? Qui ets tu per poder aixecar-me quan tot el món em fa la contra, qui ets tu per fer-me riure quan no vull, qui ets tu per donar-me uns consells que no vull escoltar quan estic tota capficada però que a la fi funcionen tan bé. A la fi he descobert qui ets, gravada a foc al meu cor, com el tacte de la teva mà a la meva esquena tots els dies que miro per la finestra i penso que la vida continua i li dono les gràcies per haver-te'm regalat.

Comentaris

  • Uau, què directe![Ofensiu]
    Arbequina | 09-09-2006

    Molt sincer, sense vergonyes... "deus ser d'aquelles que expressen els seus sentiments sense embuts?" em pregunto. Jo seria incapaç d'expressar-me en aquests termes, i no me n'orgulleixo pas, de fet, tot el contrari. A més, crec que la base de l'amistat (que tan bé desgranes al teu relat) també està composta d'aquesta sinceritat austera, sense embuts.
    Al meu entendre, has fet un gran relat.

    Una abraçada.

    Arbequina.

  • gràcies...[Ofensiu]
    mirrina | 04-05-2006

    ...per haver escrit aquest relat. quan pensava que era només per a núria, ja em semblava preciós, xq núria es mereix un relat així de meravellós. però ara que sé q jo tb em puc sentir representada al relat, l'emoció que sent és grandíssima. i el més bonic és que les tres sabem que és un relat que, a més d'estar molt ben escrit, és sincer i és de veres. i que si l'haguera escrit núria per a tu i per a mi, o l'haguera escrit jo per a qualsevol de les dos, seria igual de real i igual de sentit.
    us estime molt a les dos i ara que som 3 les que escrivim, sé que estarem més unides que mai. oi q sí, núria? q açò d'escriure uneix?
    us trobe molt a faltar a les dos. me feu molta falta.

    petonets i seguiu escrivint les dos, eh??

  • sóc jo...![Ofensiu]
    Pertuipersempre | 04-05-2006 | Valoració: 10

    mira que em pose a plorar ara mateixa, ja ho vaig fer quan em passare l'esborrany del que seria el teu segon relat, i ara que m'acabe d'alçar... quin bon dia que m'ha regalat, preciosa. et done les gràcies més sinceres per haver escrit aquest text, per Ser La Meua AMIGA i per existir, que tu a mi també em fas falta.

    escriu més, escriu!
    Núria

  • Emergir, irrompre...[Ofensiu]
    helena | 04-05-2006 | Valoració: 10



    De vegades, un record d'una persona o d'un poeta poden tenir tanta influència en la nostra vida, que fins i tot sembla increïble.

    És una sort tenir quelcom així. Jo tinc un poeta que no em deixa mai, que el sento cridar els seus versos
    al vent, al Sol, al món sencer. I d'aixó en trec forces,
    amagades i ocultes, que només ell pot fer resorgir.

    Crec que t'entenc.
    M'agrada la teva prosa directa al cor, austera i veritable i la sensació de ser molt a prop teu quan et llegeixo.


    helena

  • Hola!![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 04-05-2006 | Valoració: 8

    Benvinguda a RC!! Veig que tens dos relats, t'animo a continuar així i millorar cada dia ;)
    El teu relat és un bon homenatge a la amistat, a aquelles persones sinceres i agradables que sempre estan al teu costat. Petons!!

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de artemisa

artemisa

7 Relats

34 Comentaris

10581 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Una vida plena d'aventures, llargues, curtes, dolces, salades, lluminoses, fosques... Un gran esperit de lluitador per un demà més radiant. Un món ple de llibres, una cultura gravada a foc sobre la meua pell, un treball què em fa mediadora entre llengües molt boniques i la meva que és preciosa, una llengua que parle amb goig i satisfacció.

La meva adreça i messenger:
euzkilorea@hotmail.com