Porta'm a passar el dia al Baix Camp

Un relat de: sireneta

Som a Reus. Hem passat el matí passejant pels carrers del centre. Ara, a mitja tarda, som a la Plaça Prim, asseguts fent unes cerveses i menjant olivetes. Ja et vaig dir que t’agradaria. Agafem el cotxe i parem en un poble allà al costat. Baixem, i caminem una estona, allunyant-nos de les cases. Entre avellaners i ametllers, fem fotografies a tot allò que ens crida l’atenció. Bé, això ho fas tu, jo estic entretinguda mirant un pardalet que fa saltirons al meu costat. Fa molta xafogor, em recorda als estius de la meva infància, quan el meu avi em duia a passejar per un caminet del poble, i m’ensenyava el nom de tots els arbres, de tots els ocells, de tots els animalons. I jo, que era una nena de ciutat, l’escoltava i intentava memoritzar tots aquells noms, i alguns els retenia, i alguns els oblidava. I les veïnes em deien “xiqueta”.
Ara, que han passat tants anys, i que tot ha canviat tant, sembla que aquests racons segueixen igual. Fa la mateixa olor. Comença a refrescar, miro el cel i veig que comença a fer-se fosc, d’aquí una estona ja haurem de marxar. Em crides: “Laiaaaaaa, vine!”. Hi ha un arbre molt gros. Penso en que el meu avi segur que sabria quin nom té. Jo no, jo només sé que és un arbre. I m’acosto a tu, i ens estirem als peus de l’arbre. Treus una ampolla de vi que hem comprat abans. Tu només l’ensumes, que després has de conduir. Però jo, que tinc molta set, començo a beure i sento una caloreta que em puja a les galtes. I et poses a sobre meu, i riem, i ens toquem una estona...

Comentaris

  • Molt bo![Ofensiu]
    Arbequina | 20-11-2006 | Valoració: 10

    Un breu relat deliciós com un bombó, i és que (començo a fer-me pesat, m'hauràs de disculpar) el teu estil és genial, es degusta alhora que et comunica.
    Trobo que vas posant detalls molt ben escollits. Personalment m'agrada veure la meva terra (una mica d'infiltrat) descrita tan amablement, destacant els avellaners, els ametllers, com diem "xiqueta". També m'he semblat molt atractiu el passatge en què expliques com ell fa fotos i tu mires un ocellet. Tot plegat, un mini relat rodó, que he gaudit llegint.

    Desgraciadament era el darrer que em quedava per llegir-te. Sempre em passa igual, quan algun estil m'agrada especialment, no tinc paciència i me'l "puleixo" en una setmana (és al que arriba la meva paciència). En fi, en espera de noves publicacions; a veure si retrobes una altra época creativa...

    Una abraçada.

    Arbequina.

  • Quina il·lusió!![Ofensiu]
    fosca | 16-05-2006 | Valoració: 10

    Un relat que parla sobre la meva comarca!

    El Baix Camp és preciós! tenim platja, muntanya, camps, avellanes i xiquets i xiquetes molt macos!

    M'has fet feliç amb el teu relat!

    Petonets

    Anna

  • Ben bonic[Ofensiu]

    És un relat d'aparença senzilla, i suposo que això el fa ser ser tendre, emotiu i sensual alhora. A mi també m'agradaria saber el nom del tots els arbres, de tots els ocells...
    Una abraçada

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de sireneta

sireneta

7 Relats

30 Comentaris

8377 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer la primavera del 1985, a la Clínica del Pilar, a Barcelona.

Sóc una persona bastant normal... optimista, impulsiva, neuròtica, apassionada, patidora, "fiestera", imaginativa, alegre, independent, pel·liculera, impacient, contradictòria, egoista, poruga i despistada.

Tot ho començo i res no ho acabo. Algun cop he volgut escriure un llibre, però mai he passat del primer capítol.

Quan era petita vaig guanyar algun concurs a l'escola, per escriure un conte per Sant Jordi. El que no sap ningú és que aquells contes eren adaptacions meves d'històries que el meu pare s'inventava per tenir-nos entretingudes a mi i a la meva germana. Aleshores jo tenia uns 8 o 9 anys.

Una de les meves grans passions és escoltar els accents amb que parla la gent i intentar endevinar d'on són... sovint m'equivoco, però he guanyat alguna aposta!!