Pont d´en Gil (Haibun)

Un relat de: Buk

Abandonem Maó i ens dirigim cap al Pont d´en Gil. És aquest un lloc privilegiat per a contemplar la posta de sol. Cada dia es reuneixen aquí desenes de persones per a admirar un cel que sembla cremar en flames. Avui som nosaltres els que assistim a l'espectacle. El sol comença a pondre's, s'inicia l'ocàs, i el cel es tenyeix de vermells, púrpures i grocs. El mar s'enfosqueix, fent que l'escuma de les ones ressalti, més blanca que mai, en la foscor creixent. Com en una gegantesca paleta, es barregen els colors, es vessen per les aigües fins a fondre's en un negre blavós, que amb lleus pinzellades blanques, arriba des de l'horitzó fins a nosaltres. Tothom calla. El silenci s'ha ensenyorit de l'ambient. Només alguna ofegada exclamació d'admiració trenca ocasionalment la calma del moment. Tots sabem que les paraules estan de més. Que ara és el mar el que ha de parlar. El mar i aquest cel cada vegada més vermell, gairebé grana, cada vegada més bell, que ens fa sentir part d'alguna cosa més gran que nosaltres. Algo que ens conté i al mateix temps ens supera. Decideixo seguir l'exemple dels altres. Jo també callo donant per acabades les meves notes aquí. Deixo el quadern i gaudeixo en silenci dels últims instants d'una posta de sol única i irrepetible.

Quanta bellesa,
aquest sol enfonsant-se
en la mar fosca!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Buk

60 Relats

104 Comentaris

69776 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
Em pareixen un 11 de maig del 73. A Barcelona, la meva ciutat estimada/odiada per igual.
D´ençà fins ara la meva vida ha transcorregut més o menys com la tots.
He participat en diverses antologies, tant de poesia com de prosa, com la de relats en català versió 2.0 i 10x10 microrelats.
També col.laboro amb revistes i projectes varis.
Al 2006 vaig guanyar el tercer premi del II Premi Grau Miró de Haiku, així com un accèssit, en el mateix concurs, per un altre conjunt de haikus presentat.

Per llegir més coses meves, clickeu aquí:

Lluitant a la contra