Política com sempre

Un relat de: SANTANDREU3

LLISTES OBERTES


Tots coneixem la dita que diu que com més burro és un poble, més abusen del poder els que el tenen.

Dic això per què, després d'escoltar els discursos d'en Mas, la Manuela de Madre i en Saura gairebé emocionat, vaig pensar que, ara que la Brunete ja està rovellada, aquests tres importants senyors que ens representaven a tots els catalans començaven un debat seriós de paraules i raons de cada costat i que l'assumpte de les Balances Fiscals es posaria, negre sobre blanc, en un paper.

Al veure al senyor Mas a la porta de la Moncloa saludant amb tota cordialitat al President Zapatero, vaig pensar que encara no es devia haver acabat els temps de les rebaixes, i que el senyor que només és el Cap de la oposició del Govern de la Generalitat, havia anat a Madrid a fer la última i espectacular rebaixa, potser pensant que més val que parlin d'un, encara que sigui malament.

No sé si per defecte dels elàstics, en aquell moment em varen caure els pantalons a terra. I, amb els pantalons, totes les il·lusions de canvi de posició dels castigats catalans davant del constant abús del poder central.

Potser només per una constatació resignada, vaig pensar que els catalans, una vegada més, som fidels al nostre estil històric i per això ens tornen a prendre el pel els castellans, com sempre.

Es fa prou evident que els castellans ens porten una davantera important en les maneres de fer política i ara paguem aquell consell dels nostres pares que sempre ens deien que no "ens fiquéssim en política".

Haurem d'esperar a que els nostres representants es posin en forma, a veure si de pressa, però nosaltres els hem d'ajudar.

Per viure en democràcia, que és el govern del poble, s'han de tenir normes elementals, que comencen per triar en cada elecció a la millor gent. I les llistes tancades son una realitat que no s'hauria d'admetre, perquè que va mantenint a les seves candidatures la millor gent pels interessos del seu partit i no pas per les conveniències del país.

Jo marco la meva posició des d'ara fins que em mori: Si no es rectifica el sistema en aquest punt tan important, jo no aniré a votar mai més.

(I si aquesta posició meva fos entesa per la majoria, el poble faria us de la força que té i els polítics potser canviarien els barroers mètodes que fan servir només per el seu personal benefici).

SANTANDREU3

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer