Miralls

Un relat de: isapicat
Un fred gèlid de març engavanya un pobre contrabandista al Pas de la Casa. Camina cap a la Portella de Joan Antoni. Es mou lentament i amb molt d’esforç perquè ha perdut una de les raquetes de neu, i perquè tragina un fardell de gairebé 30 quilos. Fuig d’un carrabiner que l’empaita des que ha deixat la colla al peu de la muntanya. L’entreveu a la llunyania en mirar enrere, i el té cada cop més a prop.

Quan gairebé pot distingir la cara del carrabiner, veu una balma amb l’entrada quasi colgada per la neu. S’hi endinsa amb celeritat a pesar de la grotesca locomoció, i busca un tros de sòl sense neu per deixar el fardell. Sospira resignat, i beu un raig de vi de la bota. Està esgotat, però encara l’entrada amb un bastó d’avellaner en mà per esperar l’inevitable escaramussa. Pensa en la família i en tothom que depèn dels miracles que carrega, i això, fa que vulgui defensar el carregament amb la seva vida.

El carrabiner però, passa de llarg. El contrabandista el veu allunyar-se i se’l mira una bona estona des de la balma. Nota que carrega un fardell, una bota de vi, i un bastó d’avellaner. És un carrabiner que es dedica a l’estraperlo també, i s’enutja. Ara és ell qui es vol desfer d’aquell maleït hipòcrita. Es col·loca el fardell a l’esquena i surt per empaitar-lo. Entreveu el seu clatell a la llunyania, i el té cada cop més a prop. De tant en tant, el carrabiner mira enrere i intenta accelerar la marxa, però està esgotat i s’amaga dins una balma. També deu tenir família que depèn dels miracles que carrega, pensa el contrabandista. Quan arriba a la balma, passa de llarg.

Comentaris

  • Excel.lent[Ofensiu]
    Iona | 01-05-2024 | Valoració: 10

    un microrelat de llibre.
    M'ha encantat.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    No cal que ens enviïs una nova autorització, amb la primera ja en tenim prou.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats






  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

isapicat

6 Relats

17 Comentaris

1243 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00