Micro-reflexió

Un relat de: Annalls
MICRO-REFLEXIÓ




Miro amb el meu cap quadrat la tela que tinc al davant, intento esbrinar el seu significat, tantes ro-donetes de colors que podrien i no són estrelles, aquest fons color terra fangosa amb protuberàncies que podrien ser formiguers i no ho són.
«Art és el que et fa sentir quelcom, el que et provoca emoció...» penso.
La naturalesa m’ha dotat d’una ment eficaç i difícil que vol saber, vol entendre, no en té prou amb sentir sols l’emoció.
Agafant com a exemple aquest quadre: està en un museu i segur que si tingués posat el preu seria escandalosament incomprensible per a mi, vet aquí!
En les parets de casa hi pengen dibuixos magnífics fets pels meus fills quan eren petits, justament un d’ells té rodones de colors.
M’emociona veure’ls, estimo aquestes manifestacions artístiques, però dubto que tinguessin lloc en cap paret d’una galeria d’art i menys d’un museu, ni posar-los preu, tot i que per a mi no en tenen de tant com valen.
I aquesta diferència és la que m'angoixa, no entendre el valor, el treball del que tinc al davant.
He preguntat i repreguntat sense sort de trobar un entès que m’ajudés a donar-li el sentit que em falta.
M’ajupo per veure’l des d’un altra perspectiva i de passada comprovar si té alguna etiqueta on ens informin del seu valor en euros, la bossa aprofita per fer de les seves, s’obre i deixa caure part del contingut per terra. Ho recullo tot, curosa i al incorporar-me el meu cap topa amb el marc amb tal força que el quadre surt del clau que el subjecta i em cau al damunt... passen uns segons fins que aconsegueixo posar-me en peu i llavors ho entenc tot ! Vull participar en el concurs de micro-relats del mes de Gener.

Comentaris

  • Hola Annalls: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-01-2019

    Disculpa un tant la meua involutària valoració sobre aquest relat, no he volgut afonar-te ni molt meyns. L'art es troba dins de la persona tal com ho veus i ho expresses molt bé en el teu relat.
    Gràcies per vindre a la meua pàgina i per les teues paraules pel meu poema que m'has llegit.
    Fins a l'altra...
    Perla de Vellut

  • Hola Annalls![Ofensiu]
    kefas | 29-01-2019 | Valoració: 10


    Vinc de can Perla de Vellut a posar-te un 10 per compensar una mica la seva involuntària patinada.

    He llegit la teva reflexió i t’haig de dir que la comparteixo i conec molta gent que també ho faria.

    Al meu parer la valoració de l’art s’ha de fer des del propi bagatge personal, sense tenir en compte la valoració que en facin els altres. Tu ho expliques molt bé. Si creus que l’objectiu de l’art és emocionar i el que t’emociona són els dibuixos dels teus fills, és que això és art i no les teles dels museus que no et diuen res. Les valoracions de les teles dels museus es fan moltes vegades des de la pedanteria i els interessos econòmics. No t’hi capfiquis i fes que sigui el teu cor el que decideixi.

    Ara bé, per la mateixa raó, si et mou a escriure el propòsit d’emocionar i en algun cas no acabes d’aconseguir-ho, no hauries de renyar a qui et valora d’acord amb les seves emocions

  • Bona reflexió...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-01-2019 | Valoració: 9

    Bona reflexió i amb un sentit un tant humorístic, que m'ha agradat llegir.
    Té molt bona idea per a seguir escribint.
    No pares Annalls, que escrius molt bé i amb molt bon sentit.
    Enhorabona.
    Una abraçada...
    Perla de Vellut

  • Una vegada algú em va dir...[Ofensiu]

    Una vegada algú em va dir... més o menys: El preu o el valor d’una cosa està condicionat al que voldries o estaries disposat a pagar.
    Sóc d’aquelles persones que m’agrada entendre-ho tot a la primera sinó pateixo massa. No per això portaré la contrària a qui digui que tal quadre, tal figura... el que sigui és boníssim.
    Assumeixo la meva ignorància però sinó m’agrada ja pot ser bo ja, que continuarà sense agradar-me.
    Ben retornada!
    —Joan—

  • Bona reflexió[Ofensiu]
    Naiade | 20-01-2019

    També m'he preguntat algun cop el que dius. Tant pot ser que no hi entenguem o tal vegada hi ha quelcom de cert... Un final amb accident, com si el quadre es vengés dels teus pensaments.

  • Prouuu![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 16-01-2019 | Valoració: 10

    A vegades no cal reflexionar tant davant un quadre per més quadrat que tinguis el cap. És millor passar per davant i mirar-se'l com aquell que no li dona importància i ja veuràs que si aquest té quelcom que t'atreu, el teu cervell pitjarà el fre dels peus i aleshores t'aturaràs sense haver-ho planificat abans. Hi ha quatres que no tenen cap merit de feina i nogensmenys tenen quelcom que t'atreu: el color, una línia o tal volta el marc. Millor no posar preu a les coses perquè tot és relatiu... Jo penso que inconscientment vas ésser tu qui va provocar que el quadre s'emprenyes en tu amb per dubtar de la seva vàlua. Quan va caure damunt teu no vas sentir com et cridava: prouuu!

  • Cop d'art[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-01-2019 | Valoració: 10

    Hola, m'alegra retrobar-te per aquestes llars! I et felicitaré pel relat, ingeniós, original, creatiu i reflexiu. Perquè, quin és el valor de l'art? Mira, si el teu fill té un quadre i el tens a casa i el valores amb un deu, doncs això, el valor del quadre del teu fill és un deu. Més enllà, depèn de tantes coses! En fi, una forta abraçada, Annalls!

    Aleix

  • Eooooooo...[Ofensiu]
    Annalls | 16-01-2019

    Hola gent maca ! Sols dir-vos que he tornat!

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de Annalls

Annalls

84 Relats

568 Comentaris

76586 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
M'agradaria saber escriure, captar allò que sents i trasformar-ho en paraules.
Jugar amb elles per posar-les de la manera més harmoniosa. Dir el mateix que han dit d'altres però que no s'assembli gens, fins i tot donar naixement a expressions .
M'agradaria que si algú em llegeix , s'aturi a deixar un comentari per ajudar-me a fer-ho millor.