M'entrenes a fer silenci

Un relat de: ORIOL

M'entrenes a fer silenci. Ja no em truques ni et truco. Potser busco una pau interior, potser trobes un espai merescut. No se sent res. Ni tan sols per aquell carrer tan transitat pel que m'hagués agradat passejar tantes vegades. Només sento la teva veu en forma de record. La ciutat se'm fa gran i feixuga. Necessito la calma d'un poble. No sé on trobar-lo. No sé on buscar-te. Em fa por la solitud. Potser una il·lusió sense fonament em va portar fins a tu. Només em queda el fonament de les paraules que et vaig escriure. L'única cosa que ha aconseguit suportar el pas del temps.LLegeixo i rellegeixo el que em vas escriure fins aconseguir memoritzar-ho. El cor se'm satura de paraules massa boniques per oblidar-les. El cervell es penedeix d'haver corregut massa.Erem massa iguals, però alhora massa diferents. Això és riquesa.Ara, visc i sento el fracàs.He après a escoltar el silenci. Sé que dins d'aquest vaivé silenciós que m'embolcalla hi vius tu. Potser va ser un excés de paraules. Parlo massa. Potser buscàves silenci i no vas poder trobar-lo. Ara, espero que ja l'hagis trobat. No pateixis que jo sóc feliç. Havent trobat el que tu buscàves em sento més aprop teu. Si mai vols veure'm, no em parlis, roman en silenci i segur que m'entendràs. M'has entrenat a fer silenci.I així em mantindré fins tornar a trobar-te.

Comentaris

  • Saviesa silenciosa[Ofensiu]
    Unaquimera | 16-09-2008 | Valoració: 10

    Un títol preciós, amic Oriol! Només llegint-ho, ja se m'han acudit un munt d'històries possibles al darrera...
    També en mig del text he trobat algunes altres frases ben suggerents: "Només em queda el fonament de les paraules que et vaig escriure. ", "He après a escoltar el silenci.", ...

    Em sembla, en conjunt, tota una lloa a la pausa en la comunicació parlada, que de vegada ens ofega, tota una proposta de vida callada! El desencís, tal com ho exposes, pot portar a la comprensió, a la saviesa...
    De fet, en acabar la darrera línia m'ha vingut al cap aquella sentència: "L'home és esclau de les seves paraules, mentre que és senyor dels seus silencis". També hi ha un refrany al respecte: "Del que diguis, poc aprendràs; més sabràs quan escoltaràs"

    Ha estat un plaer passar a llegir-te, així que tornaré!
    Fins la propera vegada, t'envio una abraçada callada,
    Unaquimera

  • fas narrativa poètica[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 14-09-2008

    potser seria bo que comencessis a plantejar-te fer alguna poesia, o prosa poètica; participes als reptes? els del fòrum vull dir.
    Si no ho fas, prova-ho.

    una abraçada

    Ferran

  • Un títol molt literari[Ofensiu]
    Grocdefoc | 10-09-2008 | Valoració: 8

    Gràcies, Oriol, per les teves paraules que t'agraeixo de tot cor. Crec entendre el que em dius sobre els colors i concretament sobre el negre. Però, saps? El negre que jo utilitzo és el de la tinta xinesa, i té totes les tonalitats que et puguis imaginar. Em sento molt més dibuixant que pintora i, per ara, no em sento capaç de renunciar al negre intens i brillant de la tinta... m'encanta lliscar com si patinés per sobre d'aquesta mena de setí de la Xina (i valga la redundància).
    Sobre el teu relat, t'he de dir que, a part de la història que es desprèn d'ell, m'he quedat enganxada a la mateixa frase del títol, i li he anat donant voltes: "M'entrenes a fer silenci" ... ·"M'entrenes a fer silenci..." La trobo encertadíssima, poètica, insinuant, alliçonadora, i, sobretot, molt literària. Ens continuarem llegint.

l´Autor

ORIOL

55 Relats

64 Comentaris

49151 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Vaig començar a escriure com a afició i ara s'ha convertit en una de les meves principals passions.
Escriure per mi ha estat la manera de transmetre tots aquells sentiments i totes aquelles sensacions que massa sovint no sabem fer arribar cara a cara.
Escriure és el meu petit tresor. Poca gent sap que el tinc, poca gent el coneix, poca gent l'ha llegit però ja des d'ara vull compartir-lo amb vosaltres que sé que m'entendreu. Aquesta és només la meva autèntica felicitat? I la vostra?
De petit, mon pare sempre em deia que el "llegir no et faci perdre l'escriure". Ara només puc dir que "l'escriure m'ha fet perdre el llegir" I me'n alegro que així sigui. Vaig néixer a Barcelona ciutat el febrer de 1974, i des de ben petitet. m'ha captivat el món de les lletres. Acostumo a escriure sobre vivències, pensaments i sensacions que porto en el meu cor.Voler veure el que escric, és voler coneixe'm. Deixar-se captivar per la tendresa d'una paraula és voler estimar. ORIOL
E-mail: oriol1202@gmail.com