M'encanta Pedro Almodóvar

Un relat de: Francisco Villena

Açò ho vaig comprovar el passat 12 d'Octubre quan, accidentament, vaig acabar baixant per Gran Via cap a La Castellana, a Madrid, i d'allí fins Colón per a veure alguna de les celebracions per tan assenyalada data. "España para mí es lo más grande" -deien alguns dels presents-. Vaig intentar ficar-me en els personatges per tal de posar-me en situació però ni així va ser possible. Cada vegada que arribava un grup de militars -en especial ho vaig fer amb La Legión- em deia "Vinga, que ara sí que m'arriba el patriotisme". Impossible.

Tal vegada la meua experiència al Fray Ignacio Barrachina va ser prou perquè m'adonara que: Primer, no tinc d'esperit patriòtic ni religiós ni res de res de res. Segon, en eixa aglomeració vaig veure a molts que havien estudiat en col·legis religiosos. Ara només falta que vinguen a entrevistar-nos els de Gente; encara que, bé, a mi amb el Qué me dices ja m'arriba perquè el meu gust en l'escalafó no arriba més alt. On es pose Belén Esteban que se'n vaja la re-re-re-re-bes-neta d'eixa marqueseta que va posar -despullada?- per al meu homònim, el pintor Goya . Punt i basta. Dixit.

Comentaris

  • Doncs a mi si m'agrada Almodovar[Ofensiu]
    Papasseig | 02-05-2005 | Valoració: 10

    M'agradat el relat: divertit com els teus altres relats i enginyos. Tot i que "El Codi da Vinci" em va agradar mes.

  • Ni a mi[Ofensiu]
    llibertària | 20-01-2005

    A mi tampoc m’agrada, comparteixo la mateixa opinió de fill de les ombres, trobo que donà unes imatges de putes, transvestits, homosexuals i transsexuals que sobren. Però, molt bona la part del patriotisme espanyol, això segur que els d’aquí tampoc compartim aquest de patriotisme.

  • a mi no m'agrada pedro almodóvar[Ofensiu]
    fill de les ombres | 20-01-2005

    lamento no compartir la teva opinió sobre pedro almodóvar, que sembla ser un semidéu del cine espanyol... (sant amenábar, santa isabel coixet... ajuda!)
    he vist força pel·lícules seves i potser sóc una mica estrany però en totes elles hi ha una imatge patètica dels travestits, prostitutes o demés personatges a que ens té avesats...

    no sóc homosexual però amics meus ho són i s'avergonyeixen d'una paròdia tan absurda de la seva condició.

    no he anat a escola de capellans, però per aquells amics que hi han anat, tenen tants bons i mals records de tants bons i mals professors com jo que vaig anar a una escola laica.

    ...
    això sí, em sembla que compartim la mateixa absència de patriotisme i simpatia per la cabra de la legió. (ja ho deia Groucho Marx... "intel·ligència militar són dues paraules contradictòries")

    salut!

l´Autor

Francisco Villena

4 Relats

10 Comentaris

5073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
Vaig nàixer al cor del cor dels Pirineus i des que puc recordar sempre he viscut a la frontera. Neus, aigua, muntanyes, vida: era tot el que hi havia per horitzó. No molt més tard vam anar al sud. Majestuosa Lucentum i la seua serra. Es podia veure al matí la Mediterrània daurada donant-nos el bon dia. Literatura i vida van ser des de llavors la mateixa fal·làcia, el mateix enervant, el mateix alcaloide. Així fins a arribar fins a les entranyes de la bèstia. Desprès de la caixa de galetes arriba la literatur pour the rates. If you were in my guarachas, parcero.